Otvaranje LLC u SAD

Ima li vas koji imate otvoren LLC u USA za primanje novca od klijenata? Ova opcija cini mi se dosta dobra koliko sam uspio istraziti. Pare se mogu trositi direktno sa LLC bankovnog racuna preko kartice koja se dobije. Te pare se ne mogu oporezivati u BiH, a u USA je porez 0% na nekoga ko nije rezident (makar u Wyomingu). To u sustini znaci da se porez jedino treba platiti za pare koje se dignu sa bankomata ili prebace na bosanski račun. Ako sam ovo sve dobro pofato, onda je potpuno moguće i legalno raditi sljedece:

\- dio para koji ti treba u kešu digneš sa ATM i to se u Bosni oporezuje

\- ostatak para (što može biti većina novca) ostaje na US računu, ne oporezuje se nigdje, i troši se hladno bez ikakvih problema kod nas u trgovinama i svugdje.

Zvuči predobro da bi bilo istinito, pa hajmo iz prve ruke da vidimo iskustva iz prve ruke ako ih ima. Ja nisam pronašao dosad legalan način da se uspije više para sačuvati od oporezivanja legalno. Teoretski, ako ti ne treba keš, skoro sve pare se troše direktno sa LLC i ništa se ne oporezuje nigdje, bez ikakvog rizika. Ima li neka kvaka koju ne vidim?

P.s. ima fiksni godišnji cost održavanja, i fiksni godišnji cost za otvaranje.
Evo par firmi na balkanu koje se bave otvaranjem LLC koje sam pronašao:

[https://firststepformations.com/](https://firststepformations.com/)

[https://mojllc.com/](https://mojllc.com/)

View Reddit by OptxPrimeView Source

Ima li vas koji imate otvoren LLC u USA za primanje novca od klijenata? Ova opcija cini mi se dosta dobra koliko sam uspio istraziti. Pare se mogu trositi direktno sa LLC bankovnog racuna preko…