Android 15 bi mogao da donese funkciju slanja poruka putem satelita // IT VESTI





Google-ov nadolazeći mobilni operativni sistem, Android 15, možda će doneti funkcije povezivanja putem satelita za slanje tekstualnih poruka. Dokazi o ovoj funkciji otkriveni su u najnovijoj beta verziji Androida 14 od strane Mishaal Rahmana iz Android Authority.

U nedavnoj beta verziji Androida 14, Google je predstavio novu stranicu „Satelitsko slanje poruka“. Prema ovoj stranici, korisnici sa odgovarajućim mobilnim računima uskoro bi mogli moći „slati i primati tekstualne poruke putem satelita“. Postoji dugme za korisnike da se prijave za ovu funkciju čim postane dostupna.

Iako beta stranica ne navodi određenog pružatelja usluga, klikom na dugme „Više“ dolazi se do T-Mobile stranice. To sugeriše da bi T-Mobile mogao biti uključen u pružanje ove funkcije u Androidu 15.

T-Mobile je prethodno sarađivao sa SpaceX-om kako bi poboljšao povezivost u zonama bez signala pomoću satelita. SpaceX je takođe lansirao svoje satelite „Direct to Call“ koji su sposobni za rad sa svim LTE telefonima. Stoga je verovatno da će Google-ovo nadolazeće satelitsko slanje poruka koristiti ovu tehnologiju.

Funkcija se čini korisnom kako za redovnu komunikaciju tako i za situacije u hitnim slučajevima. Međutim, može doći do kašnjenja u dostavi poruka i ograničene pokrivenosti u određenim područjima, kako je navedeno na Google-ovoj stranici. Vremenski uslovi i fizičke prepreke takođe mogu uticati na kvalitet signala.

Google takođe radi na funkciji „Satelitski SOS“, verovatno u partnerstvu sa Garmin Response, centrom podrške sa osobljem spremnim da pomogne korisnicima u teškim hitnim situacijama. Ova funkcija će biti strogo za upotrebu u hitnim slučajevima i takođe može podržavati slanje tekstualnih poruka.

Iako ovi detalji još nisu zvanično potvrđeni, Google definitivno radi na povezivanju putem satelita za Android telefone. Satelitsko povezivanje bi moglo značajno poboljšati opcije komunikacije za korisnike Androida, posebno one koji se često nalaze na područjima sa lošim prijemom signala mobilne mreže.

Source link

Google-ov nadolazeći mobilni operativni sistem, Android 15, možda će doneti funkcije povezivanja putem satelita za slanje tekstualnih poruka. Dokazi o ovoj funkciji otkriveni su u najnovijoj beta verziji Androida 14 od strane Mishaal Rahmana iz…