Koristim Deel.com za Payroll u Bosni, tražim savjet za alternative

Pozdrav,

Imam firmu u Belgiji koja se bavi sa Cloud & DevOps consulting & Engineering. Imam 3 radnika. Jedan od njih radi iz Bosne. Kad sam tražio da zaposlim Bosanca početkom ove godine, kontaktirali su me iz Deel-a. Platforma je super. Lahko za koristiti i bez briga placam kolegu u bosni.

Imao sam promociju za prvu godinu da ne naplacuju nista ekstra za njihove servise. Inace je po radniku $600/mo. Malo sam trazio po internetu i druge slicne firme isto nude oko te cijene. Svakako imam ambicije da prosirim aktivitete u Bosni ove godine tako da istrazujem najbolji nacin da to uradim.

Kad sam bio u bosni prije par sedmica malo sam istrazivao da pokrenem firmu u Bosni i direktno radnike zaposlim jer umjesto da placam $600/mo Deel-u ili slicno po radniku, mogu visocije plate davati. Znam da nije problem da fakturiram od jedne firmu u drugu ali vise gledam da sebi administraciju ne iskomplikujem jer mi Deel dosta radi u vezi legal, complianace, benefits, itd. Navikao sam u Belgiji da radim vrlo hands on svoje knjigovodstvo i accounting i malo me strah da se naslonim nekom tektako u Bosni.

Da li neko od vas ima savjet ili iskustvo s ovim?

View Reddit by bebosnyView Source

Pozdrav, Imam firmu u Belgiji koja se bavi sa Cloud & DevOps consulting & Engineering. Imam 3 radnika. Jedan od njih radi iz Bosne. Kad sam tražio da zaposlim Bosanca početkom ove godine, kontaktirali su…