Mentor za pocetnika

Mali backstory, studiram na fakultetu koji nema veze sa programiranjem, oblast koju studiram me ne zanima i shvatio sam da me vec sada na drugoj godini hvata kriza jer istog momenta kada zavrsim ovaj fakultet moje dalje usavrsavanje nije moguce i to je maksimum koji mogu da postignem u karijeri.

To je probudilo u meni zelju da se preorjentisem na programiranje, najvise zbog toga sto je izazovno i sto cu uvek moci da ucim nove stvari i da se usavrsavam, da izbegnem taj osecaj stagniranja koji me trenutno muci.
Jedini problem koji imam je da sam „opsednut“ produktivnoscu – sve sto radim mora da ima neki visi cilj, retko mi se desava da uhvatim sebe da radim nesto cisto iz znatizelje. Znam da to nije ok, ali bas zbog toga zelim da nadjem mentora koji bi mi davao jasne smernice za ucenje i projekte, bez da gubim vreme na nebitne stvari (ovde pre svega mislim na fakultet, kada bih ga upisao verujem da bih brzo doziveo istu krizu kao sto je slucaj sa fakultetom na kom trenutno studiram).
Za sad sam ucio samo web development, te na osnovu toga mogu da kazem da mi je backend puno zanimljiviji od frontenda.

Gde je najbolje naci mentora koji bi mogao da me kvalitetno usmeri i bude tu da mi odgovori na pitanja i nejasnoce?
Da li traziti senior programere ili ljude koji predaju na kursevima?
Koliko bi mi novca trebalo da nadjem kvalitetnog mentora?

View Reddit by Lopsided_Bison_225View Source

Mali backstory, studiram na fakultetu koji nema veze sa programiranjem, oblast koju studiram me ne zanima i shvatio sam da me vec sada na drugoj godini hvata kriza jer istog momenta kada zavrsim ovaj fakultet…