Samostalno učenje ?

Zdravo, zanima me koliko bih dnevno u proseku morao da učim da bih nakon 2,3 godina mogao da krenem sa traženjem posla, ukoliko već radim neki posao 8h dnevno. I odakle bi bilo najbolje da učim, sa kog sajta, kog You Tube kursa i slično. Do sada jedino što sam radio bili su online kursevi na sajtu TopCoder, i pomalo na jođ nekim sajtovima za koje se ne sećam kako se zovu. Naravno ovo nije dovoljno, ali mi je bilo dovoljno da shvatim da me zanima programiranje i da bih mogao tome da se posvetim.

Takođe mi neke stvari nisu jasne. Neki govore da je diploma nebitna ukoliko nemaš znanja iz programiranja, onda se pojavi neko ko kaže da je teško naći posao i sa diplomom, pa onda se pojavi neki samouki programer koji ima posao, pa onda neki pričaju o krizi u IT-ju, pa se priča o otpuštanjima itd… Onda mi nije jasno, jel moguće naći posao bez diplome ukoliko se posvetim učenju i odradim neke projekte ??

Isplati li se neki kurs, pošto ima dosta negativnih komentara o IT akademiji i slično i da li su i koliko kvalitetne visoke škole tipa VIŠERa i ICTa jer bih možda i to uzeo u obzir kao opciju, mada već imam skoro 25 godina samim tim ne znam koliko bi bilo pametno upisivati višu, jer iako nikad nije kasno kako kažu, ja imam neki osećaj da jeste kasno za to.

View Reddit by AnonimnitipView Source

Zdravo, zanima me koliko bih dnevno u proseku morao da učim da bih nakon 2,3 godina mogao da krenem sa traženjem posla, ukoliko već radim neki posao 8h dnevno. I odakle bi bilo najbolje da…