Google Bard navodno postaje Gemini jer kompanija hoće rebrending

Na internet je procurio dokument koji otkriva da kompanija Google planira da uvede neke značajne promene u svoj alat za veštačku inteligenciju već ove nedelje. Ovi planovi, koje gigant nije potvrdio, podrazumevaju promenu imena digitalnog pomoćnika čime Google Bard postaje Gemini.

To bi imalo smisla za kompaniju Google, makar zbog jednostavnosti. Naime, gigant je krajem prošle godine predstavio svoj novi multimodalni AI model pod nazivom Gemini, a ubrzo potom počeo je da ga integriše u neke od svojih prozivoda uključujući i Google Bard.

Korisnik društvene mreže Twitter (X), Dilan Rasel podelio je dokument koji je datiran na 7. februar, a osim pomenutih stvari, on još sugrešie da će Gemini dobiti posebnu aplikaciju za Android „uskoro“.

Uz to, istog datuma, odnosno 7. februara bi prema dokumentu trebalo da bude lansiran i pretplatnički nalog Gemini Advanced. Ovaj paket bi korisnicima trebalo da omogući pristup Ultra 1.0 Gemini modelu, koji je „znatno sposobniji za visoko kompleksne zadatke kao što su kodiranje, logičko zaključivanje i praće nijansiranih uputstava i kreativne saradnje“.

Tako će novi Google Bard, odnosno Gemini biti dostupan u preko 150 zemalja, a biće optimizovan samo za engleski jezik u početku, piše u dokumentu.

Source link

Na internet je procurio dokument koji otkriva da kompanija Google planira da uvede neke značajne promene u svoj alat za veštačku inteligenciju već ove nedelje. Ovi planovi, koje gigant nije potvrdio, podrazumevaju promenu imena digitalnog…