U Samsungu navodno već testiraju veće baterije za Galaxy Z Flip 6

Nova glasina koja se pojavila danas sugeriše da bi Galaxy Z Flip 6 sklopivi telefon, koji Samsung planira da lansira na leto, možda mogao dobiti veći kapacitet akumulatorskih jedinica, kao što se to desilo i sa Galaxy S24 modelom.

Prema izveštaju sa uvek pouzdanog holandskog Galaxy Cluba, korejski proizvođač trenutno testira veće baterije za predstojeći Galaxy Z Flip 6. Pretpostavke sugerišu da će povećanje biti “značajno”, sa mogućim kapacitetom baterija od 1.097mAh i 2.790mAh.

To bi moglo rezultirati ukupnim kapacitetom baterije za Flip 6 od 3.887mAh. Članak dodaje da je osnovni Galaxy S24 imao isti ocenjeni kapacitet, ali Samsung je promovisao uređaj kao 4.000mAh.

Stoga, trenutne pretpostavke su da će Galaxy Z Flip 6 slediti isti put i imati kapacitet baterije kao i na S24 modelu.

Samsung Galaxy Z Flip 6 bi mogao dobiti i veći spoljni ekran

Za kontekst, dualna baterija Galaxy Z Flip 5 ostala je ista kao kod prethodnog modela. Sklopivi telefon je imao dualnu bateriju od 1.850mAh, što je činilo njegov ukupni kapacitet od 3.700mAh. Ako Flip 6 prati S24 model po lansiranju, razlika bi bila 300mAh.

Samsung bi takođe mogao biti zainteresovan za dalje takmičenje s modelima poput Motorola Razr Plus 2023 i OPPO. Obe kompanije su u svoje sklopive telefone integrisale veće dualne baterije u poređenju sa Samsungom. Navodna odluka korejskog proizvođača da koristi veće baterije mogla bi pomoći u rešavanju problema Flip 5 modela, koji nije mogao da izdrži ceo dan bez potrebe za punjenjem.

Osim toga, teško je očekivati da će Samsung poboljšati brzinu punjenja telefona, ali stvari se mogu promeniti u poslednji čas, s obzirom da do objave ima još više od pola godine.

Druge glasine ukazuju da bi Galaxy Z Flip 6 mogao dobiti veći ekran na poklopcu, gotovo veličine iPhone 5 ekrana. Trenutni Flip 5 ima ekran spoljašnjeg prikaza od 3.4 inča, a glasine iz novembra su sugerisale da bi Samsung mogao povećati ovu veličinu na gotovo 4 inča. To bi moglo naterati kompaniju da poveća širinu Flip 6 kako bi smestila veći ekran spoljašnjeg prikaza.

Iako se ne očekuje da će Samsung lansirati svoje sklopive telefone za 2024. godinu sve do kasnog leta, druga glasina sugeriše da bi Galaxy Z Flip 6 mogao imati jaču kameru od 50 MP.

Source link

Nova glasina koja se pojavila danas sugeriše da bi Galaxy Z Flip 6 sklopivi telefon, koji Samsung planira da lansira na leto, možda mogao dobiti veći kapacitet akumulatorskih jedinica, kao što se to desilo i…