Zvanična GTA VI najava konačno navodno stiže do kraja ove nedelje


Dugo, i za mnoge, željno iščekivani nastavak kultnog Grand Theft Auto gejming serijala – GTA VI se napokon bliži, a njegov izdavač Rockstar Games izgleda objavljuje trejler igre sledećeg meseca. Osim toga, zvanična GTA VI najava koja treba da otkrije detalje o nastavku franšize izgleda izlazi do kraja ove nedelje, tvrdi Bloomberg pozivajući se na anonimne izvore u industriji.

Iako je godinama unazad bilo mnogih glasina o izlasku i planovima za GTA VI, informacije o izlasku trejlera u decembru imaju dosta smisla, s obzirom na to da insajderi tvrde da će njegovo objavljivanje biti deo proslave 25. Rockstar godišnjice postojanja.

Grand Theft Auto jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih gejming franšiza ikada, a deluje da nijedna video igra nije izazvala veći žar među fanovima, ali i investitorima nego predstojeći nastavak serijala GTA VI. Očekuje se da će ova igra biti jedno od najznačajnijih gejming izdanja decenije. Njena prethodnica, Grand Theft Auto V iz sada, davne 2013. godine, prodata je u više od 185 miliona primeraka i ima titulu druge najprodavanije igre svih vremena, i nalazi se odmah iza Minecraft igre koja je imala tu prednost da se može igrati i na telefonima.

Iako je igra i dalje neobjavljena, neki ljubitelji franšize već su dobili uvid u nju zahvaljujući hakerima koji su objavili snimke iz rane GTA VI verzije tokom prošle godine. Ovi snimci prikazali su da je igra smeštena u izmišljenu verziju Majamija i ovog uključuje dvoje glavnih likova – muškarca i po prvi put u serijalu i ženskog protagnistu.

Ženski lik zove se Lucija i u objavljenom snimku prikazana je kako pljačka radnju, dok je u drugom snimku, za sada neimenovani muški protagonista prikazan kako se vozi u „Vice City metrou“, što je otkrilo da je u pitanju Majami. Rockstar je kasnije potvrdio sadržaj curenja informacija, ali je rekao da on ne pravi dugoročnu štetu objavljivanju igre, te da će ljubitelje na pravi način uvesti u igru onda kada ona bude spremna.

Međutim, tada je za hakovanje Rockstar okrivio dvojicu britanskih tinejdžera koja su kasnije osuđena u krivičnom postupku u Londonu. I dalje nije jasno kada će igra zvanično biti dostupna za igranje, ali je matična kompanija izdavača Take-Two ranije nagovestila da će to biti tokom 2024. godine, čemu se zvanično možemo radovati.





Source link

Dugo, i za mnoge, željno iščekivani nastavak kultnog Grand Theft Auto gejming serijala – GTA VI se napokon bliži, a njegov izdavač Rockstar Games izgleda objavljuje trejler igre sledećeg meseca. Osim toga, zvanična GTA VI…