Podcasti o programiranju

Pozdrav svima,

da li imate za preporučiti neke IT podcaste u kojima su temevezano za softversku industriju, pretežno me interesuju tehničke teme (sistem dizajn, arhitekture, novosti, cloud rješenja) tj. teme iz kojih mogu kao početnik (imam 1 godinu iskustva rada u IT firmi kao software developer) nešto korisno da naučim i da brže napredujem. Također, interesuju me i podcasti gdje je biznis i menadžment u prvom planu (bilo startup svijet ili korporativni biznis).

Može i na „našem“ jeziku i na engleskom. Iskreno se nadam da postoji neki ovakav podcast na našem jezikum, i ako ne postoji mislim da je vrijeme da se pojavi.

P.S. Najviše me interesuju teme vezane za Golang i JavaScript (Node), što se tehničkih stvari tiče. Naravno i generalni koncepti koji su language agnostic.



View Reddit by Empty_mind_0View Source

Pozdrav svima, da li imate za preporučiti neke IT podcaste u kojima su temevezano za softversku industriju, pretežno me interesuju tehničke teme (sistem dizajn, arhitekture, novosti, cloud rješenja) tj. teme iz kojih mogu kao početnik…