X počinje sa naplatom slanja tvitova novim korisnicima


Posle nedelja spekulacija, X je potvrdio svoje planove da naplaćuje novim korisnicima uslugu ranije poznatu kao Twitter. Kompanija je podelila detalje o novoj pretplati pod nazivom „Not a Bot“, koju trenutno testira na Novom Zelandu i Filipinima.

PCPress.rs Image

1 USD godišnje kako biste objavljivali sadržaj

Pretplata, koju je prvi prijavio Fortune, zahteva od novih korisnika da plate ekvivalent od 1 USD godišnje da bi mogli da objavljuju. „Od 17. oktobra 2023. počeli smo da testiramo „Not A Bot“, novu metodu pretplate za nove korisnike u dve zemlje“, objašnjava X. „Ovaj novi test je razvijen da podstakne naše već značajne napore da smanjimo neželjenu poštu, manipulaciju našom platformom i aktivnost botova. Ovo će proceniti potencijalno moćnu meru koja će nam pomoći u borbi protiv robota i spamera na X-u, dok balansiramo dostupnost platformi sa malim iznosom naknade.

Prema šemi, novi korisnici će morati da verifikuju svoje brojeve telefona i plate naknadu od 1 dolara ako žele da koriste osnovne funkcije kao što su tvitovi, retvitovi, obeleživači i lajkovi. Oni koji ne plate moći će da koriste X samo u režimu „samo za čitanje“.

Kompanija je saopštila da se za sada naknade neće odnositi na postojeće korisnike. „To nije pokretač profita“, rekao je X.

Međutim, početni test će verovatno podstaći spekulacije da X zaista planira da jednog dana naplati sve korisnike. Tokom razgovora uživo sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom prošlog meseca, Elon Musk je sugerisao da razmišlja o nekoj vrsti obaveznog plaćanja kao deo napora da se bori protiv botova i neželjene pošte.

„Opcije pretplate su se pokazale kao glavno rešenje koje funkcioniše u velikim razmerama“, rekao je X u postu sa svog naloga za podršku. Musk-ovi raniji komentari su se pokazali nepopularni i na X rivalu Bluesky-u, gde je došlo do porasta aktivnosti nakon ovih primedbi.

Drugi su takođe izvestili da Musk već dugo ima ambicije da dobije pristup korisničkim kreditnim karticama i informacijama o naplati, što bi unapredilo njegov plan da dovede bankarske i druge finansijske usluge na X.

Izvor: Engadget





Source link

Posle nedelja spekulacija, X je potvrdio svoje planove da naplaćuje novim korisnicima uslugu ranije poznatu kao Twitter. Kompanija je podelila detalje o novoj pretplati pod nazivom „Not a Bot“, koju trenutno testira na Novom Zelandu…