Google kalendar konačno stigao na WearOS


Integracija sa zadacima je takođe dostupna, uz neka ograničenja.

PCPress.rs Image

Bolje praćenje dnevnih obaveza

Kada je Gmail prošle nedelje lansiran za Wear OS, mnogi su se pitali koliko će potrajati pre nego što će nova prateća aplikacija stići. Upravo je sada tu. Google kalendar je zvanično dostupan za Wear OS. Sada će korisnici pametnih satova imati različite mogućnosti. Jedna od prvih korisnih jeste pristup svojim svakodnevnim rasporedima.

Nakon što instalirate aplikaciju na svom pametnom satu, videćete je na ekranu sa aplikacijama, gde će se pojaviti kao ikona pod nazivom “kalendar”. To je praktično poboljšana verzija pregleda rasporeda koji se obično koristi na pametnim telefonima. Ona omogućuje korisnicima da bolje prate svoje dnevne obaveze i događaje. Kada otvorite aplikaciju, pronaći ćete dnevni kalendar sa preciznim informacijama o lokaciji događaja, beleškama, obaveštenjima i još mnogo toga. Možete da podesite da li ćete prisustvovati sačuvanom događaju, kao i da ga potpuno obrišete.

Možete koristiti aplikaciju da otvorite bilo koji datum ili događaj na svom pametnom telefonu. Određeni događaji, poput praznika i rođendana, mogu se pojaviti kao pozadinske slike u glavnom prikazu aplikacije. Postoji i određena integracija sa Google Tasks, tako da možete označiti događaje kao završene.

Kao i mnoge aplikacije za pametne satove, Google kalendar je za konzumaciju, a ne za kreiranje. Ne možete koristiti aplikaciju za pravljenje novih događaja ili zadataka. Međutim, postoje dva nova Wear OS panela koji vam omogućuju da brzo pogledate nadolazeće događaje i zadatke, bez otvaranja cele aplikacije. Google kalendar za Wear OS je dostupan za preuzimanje na Play Store-u.

Kako Wear OS 3 i Wear OS 4 nastavljaju da dobijaju nove funkcije, stariji operativni sistemi za pametne satove kompanije gube alate. Nedavno, Google je objavio da njegov glasovni asistent više neće raditi na satovima sa operativnim sistemima pre Wear OS 3.

Izvor: Engadget





Source link

Integracija sa zadacima je takođe dostupna, uz neka ograničenja. Bolje praćenje dnevnih obaveza Kada je Gmail prošle nedelje lansiran za Wear OS, mnogi su se pitali koliko će potrajati pre nego što će nova prateća…