PS5 postaje modularna konzola | PC Press


Sony je zvanično najavio novu PS5 konzolu koja će imati odvojiv Blu-Ray drajv i 1 TB interni SSD. Ova nova konzola je nešto tanja i manja od originala, a biće zamena i za PS5 i za PS5 Digital Edition. Cena nove konzole (u Americi) biće 500 dolara, sa uključenim odvojivim Blu-Ray drajvom, odnosno 450 dolara, bez njega. Ukoliko se kasnije odlučite da dokupite odvojivi drajv, on će koštati dodatnih 79 dolara. Cene u Evropi biće nešto više, 549 evra sa drajvom, odnosno 450 evra, bez njega.

PCPress.rs Image

Konzola će biti za oko 30 procenata manja zapreminski i oko 24 procenata lakša. Verzija sa drajvom ima izgleda malo drugačije od originala. Umesto USB-C i USB-A porta, nova konzola ima dva USB-C porta. Horizontalno postolje biće uključeno u paket, a vertikalno će moći da se dokupi po ceni od 30 dolara. Kao što smo već pomenuli, povećan je i smeštajni prostor, pa sada PS5 poseduje 1 TB SSD, u odnosu na 825 GB, koliko ima originalna varijanta.

Novi PS5 model biće dostupan u prodaji tokom novembra (za početak u SAD-u), a u ostatku sveta će se pojaviti nekoliko meseci kasnije. Sony najavljuje i da prestaje sa proizvodnjom originalne verzije, koja kada se rasprodaju postojeće zalihe, više neće biti dostupna.

Izvor: The Verge





Source link

Sony je zvanično najavio novu PS5 konzolu koja će imati odvojiv Blu-Ray drajv i 1 TB interni SSD. Ova nova konzola je nešto tanja i manja od originala, a biće zamena i za PS5 i…