I Samsung nagovara Apple da prihvati RSC protokol za poruke // IT VESTI




Google već godinu dana izaziva Apple zbog nedostatka prihvatanja Rich Communication Services (RCS) protokola. Kompanija čak pokrenula kampanju nazvanu ‘Get The Message’ kako bi pritisnula Apple da usvoji ovaj protokol za razmenu poruka, ali Apple nije obratio pažnju. Sada se Samsung pridružio ovoj kampanji tražeći od Cupertino kompanije da prihvati RCS, i to na svoj prepoznatljiv ironičan način.

Samsung je objavio novi video na YouTube platformi u kojem poziva Apple da usvoji RCS. Video naslovljen „Zelene i plave balončiće žele biti zajedno“ prikazuje razgovor u stilu Romea i Julije između dva korisnika koji žele biti zajedno, ali su razdvojeni zbog jednog od njihovih roditelja (ukazujući na tvrdoglavost Apple-a u podršci RCS-u u iMessage). „Šta je zelena ikada učinila njima? Mi smo takođe balončići,“ pita jedan od njih. Dirljivi video od Samsunga podržava postojeću kampanju #GetTheMessage koju je pokrenuo Google.

RCS je nadogradnja postojećeg protokola za razmenu poruka, SMS-a, koji nema enkripciju, grupnu razmenu ili animirane naljepnice. RCS razgovori trebali bi vam pružiti bogatije iskustvo razmene poruka tako što će vam pokazati kada neko kuca, omogućiti čitanje dostave i dozvoliti slanje poruka preko mobilnih podataka ili Wi-Fi mreže. Takođe možete deliti velike datoteke i fotografije visoke rezolucije koristeći RCS. Novi protokol je dostupan na svim Android telefonima.

Da bi RCS bio efikasan, mora biti implementiran na svim pametnim telefonima, uključujući i iPhone uređaje. Međutim, Apple je bio nespreman da prihvati novi protokol, verovatno zbog toga što ne želi otpustiti svoj ekosistem. Iako je verovatnoća da će Apple dobrovoljno usvojiti RCS mala, regulatori poput EU-a mogu ga prisiliti da otvori svoje usluge za razmenu poruka. Ipak, možete isprobati RCS na iPhone uređajima koristeći ovu aplikaciju treće strane.



Source link

Google već godinu dana izaziva Apple zbog nedostatka prihvatanja Rich Communication Services (RCS) protokola. Kompanija čak pokrenula kampanju nazvanu ‘Get The Message’ kako bi pritisnula Apple da usvoji ovaj protokol za razmenu poruka, ali Apple…