Playwright

Koristi li neko playwright za pisanje automatskih e2e testova? Kakvi su vam utisci? Gde pronalazite resurse za savladavanje problema i usavršavanje? Generalno pozitivne i negativne strane me zanimaju.
Ja sam migrirao testove sa protractora i za sada, nakon godinu dana, utisci su generalno pozitivni. Dokumentacija je detaljna mada bi u nekim slučajevima voleo da je detaljnija, daleko je brži i stabilniji od protractora (seleniuma), integracija sa MS servisima (Azure) je jednostavna, ima jako fin runner i test reporter, mada ja i dalje koristim junit. Ono što mi nedostaje je mogućnost jednostavnog kreiranja custom wait metoda na lokatorima. Paralelizacija testova je u teoriji dobra, u praksi teško izvodljiva. I nekada ne sačeka navigaciju. Front-end koji testiram je pisan u Angularu.
U planu je i prebacivanje integracionih API testova na playwright. To ne znam kako će da izgleda.



View Reddit by -perivojeView Source

Koristi li neko playwright za pisanje automatskih e2e testova? Kakvi su vam utisci? Gde pronalazite resurse za savladavanje problema i usavršavanje? Generalno pozitivne i negativne strane me zanimaju. Ja sam migrirao testove sa protractora i…