Samsung Exynos 2400 postiže slabije rezultate od Snapdragon 8 Gen 2 u nezvaničnom poređenju


Iako Samsung Exynos 2400 čip, koji bi trebalo da pokreće predstojeću Samsung Galaxy S24 seriju na većini tržišta, i dalje nije zvanično lansiran, internetom već kruže informacije koje otkrivaju njegove specifikacije. Ovaj čip je u poređenju sa aktuelnim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom ostvario niže rezultate u GPU borbi, piše GSMArena pozivajući se na neimenovanog insajdera sa interneta.

Insajder je na društvenoj mreži X (Twitter) objavio dve slike ekrana u kojima su navedene performanse koje ostvaruju dva procesora u Powerboard 4.0 rangiranju. U direktnoj GPU borbi, Xclipse 940 GPU kompanije Samsung ima 90 poena niži skor od Qualcomm Adreno 740 grafike u Snapdragon 8 Gen 2 čipsetu, vidi se na objavljenim slikama.

Ipak, u obzir treba uzeti i činjenicu da su Exynos 2400 kao i Samsung Galaxy S24 serija i dalje neobjavljeni proizvodi, što ostavlja mogućnost da će stvarne performanse pri lansiranju biti veće.

Ipak, s druge strane, treba reći i da bi poštenije poređenje bilo sa predstojećim Qualcomm čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 koji je takođe i dalje neobjavljen, a trebalo bi da bude lansiran kasnije ovog meseca. Međutim, ranija istorija Samsung i Qualcomm čipova ukazuje da bi jaz između ova dva procesora u stvari samo mogao rasti, na štetu Exynos 2400 čipseta.

Osim rezultata testa, druga slika potvrđuje da će Exynos 2400 imati 10 CPU jezgara o kojima se šuškalo ovog leta, što je dva jezgra više od trenutno najboljeg čipa na tržištu Snapdragon 8 Gen 2. I pored toga, CPU brzina koju će Exynos 2400 navodno imati je 1 MHz, dok je suparnička 2 MHz.

No, konfiguracija jezgara u ovom curenju informacija nije otkrivena kao i zapravo veliki deo drugih performansi. O njima ćemo sigurno dobijati sve više informacija kako se bude približavalo lansiranje nove Samsung Galaxy serije telefona.



Source link

Iako Samsung Exynos 2400 čip, koji bi trebalo da pokreće predstojeću Samsung Galaxy S24 seriju na većini tržišta, i dalje nije zvanično lansiran, internetom već kruže informacije koje otkrivaju njegove specifikacije. Ovaj čip je u…