Plata DevOps inzenjera sa 2 godine iskustva

Pozdrav.

Ukratko, krajem avgusta ce biti dve godine kako radim na ovoj poziciji. Trenutna plata mi je \~1400e, radim u jednoj korporaciji u Beogradu. Ovo mi je takodje prvi posao, nisam menjao kompanije u ovom periodu, medjutim zbog nezadovoljstva platom i projektima, to planiram da uradim u narednom periodu. Kada pogledam plate na Joberty, HelloWorld i sl. stanje je sarenoliko, ne znam sta je prosecna plata za moje godine iskustva, ne pricam sa kolegama o platama a nazalost ne poznajem DevOps inzenjere van svoje kompanije, u drustvu uglavnom imam developere raznih profila.

S obzirom da nemam previse iskustva, ne mogu da procenim da li sam nedovoljno placen za posao koji obavljam a imam taj utisak. Ukoliko vas zanima nesto konkretno o tome sta radim, s kojim jezicima, alatima, koje su mi odgovornosti na poslu i sl. slobodno pitajte. Od sertifikata posedujem KCNA, AWS CCP, Terraform 003 i sledece nedelje polazem i za AWS SAA.

Ako vas smaraju topici o platama, slobodno ignorisite. 🙂 S druge strane, ako ste u DevOpsu i prosli ste kroz slicnu fazu znacice mi bilo kakvo misljenje.



View Reddit by AwarenessCurious6820View Source

Pozdrav. Ukratko, krajem avgusta ce biti dve godine kako radim na ovoj poziciji. Trenutna plata mi je \~1400e, radim u jednoj korporaciji u Beogradu. Ovo mi je takodje prvi posao, nisam menjao kompanije u ovom…