iPhone 15 modeli konačno prikazuju broj ciklusa baterije // IT VESTI





Prethodni načini provere broja ciklusa baterije na iPhone uređajima bili su nezvanični (putem aplikacija trećih strana) ili komplikovani, kao što je kopiranje i lepljenje analitika u Beleške i traženje „last_value_CycleCount“. Prema screenshotu koji je podelio @Tech_Reve, informacije o ciklusima baterije su vidljive na ‌iPhone 15‌ modelima navigiranjem kroz Postavke, Opšte i O telefonu. Novi deo „Baterija“ prisutan je pri dnu stranice. Pored broja ciklusa baterije, navedeni su datum proizvodnje i datum prvog korišćenja.

Iako je zdravlje baterije bilo vidljivo na ‌iPhone‌-u već nekoliko godina u obliku „Maksimalnog kapaciteta“, mogućnost vidljivosti specifičnog broja ciklusa predstavlja dragoceni dodatni metrik za utvrđivanje njegovog stanja. Ciklus punjenja evidentira se svaki put kada potrošite svu kapacitet baterije. Informacije o ciklusima baterije lako se mogu pristupiti na MacBook uređajima navigacijom do Informacija o sistemu. Prema Apple-ovoj veb stranici o informacijama o baterijama:

Apple litijum-jonske baterije funkcionišu u punjenju ciklusa. Jedan punjenje ciklusa završavate kada ste potrošili (ispraznili) količinu koja iznosi 100% kapaciteta vaše baterije – ali ne nužno sve iz jednog punjenja. Na primer, možda ćete jednog dana koristiti 75% kapaciteta baterije, a zatim je potpuno napuniti preko noći. Ako koristite 25% sledećeg dana, potrošili ste ukupno 100%, i ova dva dana će se sabrati u jedan punjenje ciklusa. Moguće je da će biti potrebno nekoliko dana da se završi ciklus. Kapacitet svakog tipa baterije će se smanjivati nakon određenog broja punjenja. Kod litijum-jonskih baterija, kapacitet se blago smanjuje sa svakim završenim punjenje ciklusom.

Juče se saznalo da svi ‌iPhone 15‌ i iPhone 15 Pro modeli imaju novu postavku zdravlja baterije koja sprečava uređaje da se pune preko 80% kada je omogućena. Apple navodi da svi ‌iPhone 15‌ modeli imaju isti vek trajanja baterije kao njihovi prethodnici iz iPhone 14 serije. Uređaji se puštaju u prodaju ovog petka.





Source link

Prethodni načini provere broja ciklusa baterije na iPhone uređajima bili su nezvanični (putem aplikacija trećih strana) ili komplikovani, kao što je kopiranje i lepljenje analitika u Beleške i traženje „last_value_CycleCount“. Prema screenshotu koji je podelio…