Vidite, snimajte, pretražujte: Google Lens funkcija pretrage videa počinje da se uvodi

Čini se da je Google počeo da uvodi novu funkciju pretrage videa, koja omogućava korisnicima da pronađu video sadržaj na osnovu klipova koje snime.

PCPress.rs Image

Prvi put najavljena na Google I/O, ova funkcija se sada pojavljuje kod sve većeg broja korisnika  

Ova funkcija ima za cilj da poboljša način na koji korisnici otkrivaju i interaguju sa svojim okruženjem.

Google je ovu funkciju najavio na I/O 2024, a ranije ovog meseca, Android Authority ju je aktivirao i demonstrirao, prikazujući njene mogućnosti. U suštini, sada možete pokrenuti Google Lens i snimiti kratak video o nečemu što želite da saznate više. Moći ćete da postavljate pitanja o snimljenom klipu, a Google će vam prikazati relevantne rezultate pretrage o temi u videu. U regionima gde su podržani AI pregledi, korisnici će videti odgovor generisan veštačkom inteligencijom.

Da biste koristili novu Google Lens funkciju pretrage videa, prvo otvorite Google Lens i držite dugme za okidanje. Tokom tog vremena možete početi da postavljate svoje pitanje o temi u videu.

Ovom uvođenju, Google Lens ponovo olakšava otkrivanje informacija i prevodi razliku između statičnih slika i dinamičnog video sadržaja.

Izvor: Androidauthority

Source link

Čini se da je Google počeo da uvodi novu funkciju pretrage videa, koja omogućava korisnicima da pronađu video sadržaj na osnovu klipova koje snime. Prvi put najavljena na Google I/O, ova funkcija se sada pojavljuje…