Honor zvanično zakazao datum lansiranja svog sledećeg flegšip Android telefona

Prema najnovijim informacijama, Honor Magic 7 će ispod „haube“ imati Snapdragon 8 Elite čipset. Honor-ova sledeća generacija flagship telefona stiže u Kinu krajem oktobra, tačno nedelju dana nakon lansiranja najnovije verzije Magic OS-a.

Generalni direktor Honora, George Zhao, danas je na platformi Weibo potvrdio ovu vest, najavljujući da će Honor Magic 7 serija biti predstavljena 30. oktobra. Da bi podigao uzbuđenje, podelio je poster događaja, ističući AI funkcije novog Magic OS 9.0, koji će biti lansiran 23. oktobra.

Magic OS 9.0, zasnovan na Android 15 verziji, donosi mnoštvo AI funkcija, prateći trendove na tržištu pametnih telefona.

Očekuje se da će lansiranje Magic 7 serije biti ekskluzivno za Kinu. Honor obično plasira svoje flegšip uređaje na međunarodna tržišta u prvom kvartalu godine, pa će korisnici van Kine morati da pričekaju nekoliko meseci na globalno izdanje.

Honor najavio datum izlaska Magic 7 flegšip serije – dosta unapređenja

Interesantno je primetiti da su prethodne verzije Magic OS-a 8.0 i serija Honor Magic 6 lansirane u januaru prošle godine. Stoga je predstavljanje Magic OS 9.0 i Magic 7 serije dosta ranije nego što je to uobičajeno za Honor.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Očekuje se da će nova Honor serija imati najnoviju i najjaču verziju Qualcomm procesora, verovatno pod nazivom Snapdragon 8 Elite ili Snapdragon 8 Gen 4. Ovo pozicionira Magic 7 kao jedan od prvih telefona koji će koristiti ovaj novi procesor. Ukoliko drugi proizvođači ne požure, Honor bi mogao da pretekne rivale poput Xiaomi 15 i OnePlus 13.

Qualcomm je zakazao 21. oktobar za predstavljanje Snapdragon 8 Elite/Snapdragon 8 Gen 4 čipseta. Prema izveštajima, lansiranje „flagship“ telefona sa ovim čipsetom trebalo bi da počne 28. oktobra, što otvara mogućnost da Xiaomi i drugi brendovi možda preuzmu titulu prvog pametnog telefona sa novim SoC-om.

Očekuje se da će Magic 7 serija obuhvatiti dva modela: standardni i Pro verziju. Prema pouzdanom izvoru Digital Chat Station na Weibu, Honor Magic 7 Pro dolazi sa naprednim sigurnosnim funkcijama kao što je ultrazvučni senzor otiska prsta ispod ekrana. Što se tiče punjenja, podržavaće 100 W žičano brzo punjenje i 80 W bežično punjenje.

Najnovije glasine sugerišu da bi Magic 7 Pro mogao imati 6,82-inčni 2K OLED displej sa zakrivljenjima na sve četiri strane. Ovaj ekran će imati brzinu osvežavanja od 120 Hz i biće ojačan Kunlun staklom koje je pandan Gorilla glass zaštiti, a koristi ogroman broj nano kristalnih čestica stakla kako bi povećao izdržljivost ekrana na fizička oštećenja, prenosi Android Central.

Source link

Prema najnovijim informacijama, Honor Magic 7 će ispod „haube“ imati Snapdragon 8 Elite čipset. Honor-ova sledeća generacija flagship telefona stiže u Kinu krajem oktobra, tačno nedelju dana nakon lansiranja najnovije verzije Magic OS-a. Generalni direktor…