Meta AI će biti lansiran u još šest zemalja, uključujući UK

Još 15 zemalja će dobiti pristup u narednim nedeljama.

PCPress.rs Image

Meta AI biti lansiran na Ray-Ban Meta pametnim naočarima

Meta AI započinje veliko međunarodno proširenje. AI asistent će danas stići u Brazil, Boliviju, Gvatemalu, Paragvaj, Filipine i Veliku Britaniju. Takođe je planirano da debituje u Alžiru, Egiptu, Indoneziji, Iraku, Jordanu, Libiji, Maleziji, Maroku, Saudijskoj Arabiji, Sudanu, Tajlandu, Tunisu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Vijetnamu i Jemenu tokom narednih nedelja. Ipak, kompanija nije ponudila specifične datume za te zemlje.

Ovo proširenje takođe dodaje podršku za nove jezike Meta AI-u. Počevši od danas, dobija podršku za tagalog, dok će arapski, indonežanski, tajlandski i vijetnamski jezik “uskoro” biti dostupni. Korisnici mogu koristiti Meta AI asistenta na vebu ili unutar aplikacija društvenih mreža kompanije: Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger.

Poslednji element je da će Meta AI biti lansiran na Ray-Ban Meta pametnim naočarima u UK i Australiji. Lansiranje u UK će za sada uključivati samo podršku za glas. Meta nije pružila vremenski okvir kada bi korisnici u UK mogli dobiti potpune multimodalne mogućnosti na naočarima.

EU je primetno odsutna u ovom proširenju. Meta je ovog leta izjavila da neće uvoditi multimodalne AI usluge u EU zbog zabrinutosti oko regulacije. Generalni direktor Mark Zuckerberg je javno kritikovao način na koji evropski regulatori pristupaju širenju veštačke inteligencije.

Izvor: Engadget

Source link

Još 15 zemalja će dobiti pristup u narednim nedeljama. Meta AI biti lansiran na Ray-Ban Meta pametnim naočarima Meta AI započinje veliko međunarodno proširenje. AI asistent će danas stići u Brazil, Boliviju, Gvatemalu, Paragvaj, Filipine…