Trepnite i propustićete ovu skrivenu funkciju u aplikaciji Maps na iOS 18

Apple je izdao iOS 18 za širu javnost 16. septembra, nedelju dana nakon što je kompanija najavila novi iPhone 16, Apple Watch Series 10 i još mnogo toga na svom septembarskom događaju.

PCPress.rs Image

Istražujte kvartove u gradu na detaljnijem nivou pomoću ove funkcije

Ažuriranje je donelo mnogo novih funkcija na iPhone, poput RCS poruka, mogućnosti prilagođavanja početnog ekrana i unapređene aplikacije Kalkulator. Aplikacija Maps takođe dobija unapređenje, a jedna nova funkcija koju biste mogli da previdite je opcija “Pretraži ovde.” Pre iOS-a 18, kada ste tražili restoran koji služi picu u aplikaciji Mape, ona bi vam prikazala restorane u blizini. Ali, ako živite u gusto naseljenom području, kao što je Njujork, ili želite da vidite da li postoji picerija u određenom kvartu, Mape možda nisu bile od pomoći. Međutim, sa iOS-om 18, sada se u Mapama pojavljuje opcija “Pretraži ovde”, što vam daje više kontrole nad područjem u kojem pretražujete.

Evo kako da pretražujete specifične oblasti u Mapama na iOS-u 18:

Kako koristiti opciju “Pretraži ovde” u Mapama

  • Otvorite Mape.
  • Unesite termin, kao što je “pica”, u polje za pretragu i dodirnite Pretraga. Mape će vam pokazati pica restorane u blizini. Ako zumirate na određeno područje ili malo prilagodite oblast pretrage, na dnu ekrana će se pojaviti dugme Pretraži ovde. Dodirnite ovo dugme i Mape će pretražiti oblast prikazanu na vašem ekranu bez prilagođavanja ili pomeranja mape.

To znači da ako tražite novu piceriju i zumirate na neko područje, Mape će sada prikazivati rezultate za to novo područje, bez vraćanja na širi prikaz ili pomeranja oblasti pretrage.

Izvor: Cnet

Source link

Apple je izdao iOS 18 za širu javnost 16. septembra, nedelju dana nakon što je kompanija najavila novi iPhone 16, Apple Watch Series 10 i još mnogo toga na svom septembarskom događaju. Istražujte kvartove u…