Intel Core Ultra 200S „Arrow Lake“ Desktop CPU zvanično lansiran – značajno niža potrošnja energije i mnogo hladniji rad u poređenju sa 14. generacijom

Intel je zvanično lansirao svoju novu seriju Core Ultra 200S – Arrow Lake desktop procesora, donoseći značajna poboljšanja u performansama, potrošnji energije i efikasnosti hlađenja u odnosu na prethodnu 14. generaciju procesora. Ovi procesori su dizajnirani da obezbede vrhunske performanse u različitim aplikacijama, uz nižu potrošnju energije i bolju kontrolu toplote, što ih čini pogodnim za entuzijaste i profesionalce.

Nova serija Core Ultra 200S donosi nekoliko ključnih unapređenja:

  • Nižu potrošnju energije: novi procesori troše do 188 W manje energije u poređenju sa prethodnom generacijom. To je ostvareno zahvaljujući unapređenjima u arhitekturi i boljoj optimizaciji potrošnje energije
  • Poboljšane performanse: Arrow Lake procesori dolaze sa unapređenim radnim taktovima jezgara, kao i povećanim brojem jezgara, omogućavajući znatno brže izvođenje kompleksnih zadataka kao što su renderovanje, igranje igara i rad sa zahtevnim softverima.
  • Bolje hlađenje: zahvaljujući ostvarenim unapređenjima u dizajnu, ovi procesori rade znatno hladnije u poređenju sa 14. generacijom, što smanjuje potrebu za kompleksnim sistemima hlađenja i omogućava stabilnije performanse tokom dužih radnih sesija.

Cene i dostupnost

Intel je najavio nekoliko modela u okviru Core Ultra 200S serije, sa različitim cenama koje odgovaraju potrebama različitih korisnika, od profesionalaca do gejming entuzijasta. Cena varira u zavisnosti od broja jezgara, brzine procesora i drugih karakteristika.

Intel nastavlja svoje prisustvo u industriji procesora sa svojom novom “Arrow Lake” serijom, uprkos trenutnim problemima u poslovanju.

Source link

Intel je zvanično lansirao svoju novu seriju Core Ultra 200S – Arrow Lake desktop procesora, donoseći značajna poboljšanja u performansama, potrošnji energije i efikasnosti hlađenja u odnosu na prethodnu 14. generaciju procesora. Ovi procesori su…