Bolji za održavanje i popravku! Ekskluzivna vest otkriva da će iPhone 17 sledeće godine u potpunosti usvojiti novu tehnologiju lepka za baterije

Nakon rastavljanja, potvrđeno je da Apple iPhone 16 i iPhone 16 Plus koriste novu tehnologiju lepka za baterije, koja omogućava lako uklanjanje baterije. Poznati sajt za rasklapnje uređaja iFixit retko je dao visokih 7 poena za jednostavnost popravke Apple telefona. Najnovije vesti ukazuju da će ovaj dizajn biti korišćen i u slučaju svih modela iPhone 17 serije, tokom sledeće godine.

iPhone 16 i iPhone 16 Plus prvi koriste novu vrstu manje agresivnog lepka za baterije. Tehnologija smanjuje potrebu za upotrebu jačeg lepka kroz elektrifikaciju, primenom malih vrednosti strujnog napona od 9V na pravilan način, omogućavajući lako uklanjanje baterije. Međutim, ovaj dizajn nije korišćen kod iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max modela. Ova dva modela i dalje koriste tradicionalnu metodu lepljenja za pričvršćivanje baterije.

Poznati insajder Majin Bu otkrio je da će nova tehnologija lepka za baterije biti u potpunosti uvedena u celu seriju iPhone 17 sledeće godine, čineći sve modele lakšim za popravku. Strani mediji generalno veruju da je ova glasina prilično verodostojna i da ima velike šanse da se realizuje, iako još uvek nije stigla zvanična potvrda proizvođača ili drugih izvora.

Source link

Nakon rastavljanja, potvrđeno je da Apple iPhone 16 i iPhone 16 Plus koriste novu tehnologiju lepka za baterije, koja omogućava lako uklanjanje baterije. Poznati sajt za rasklapnje uređaja iFixit retko je dao visokih 7 poena…