“Najbolja igra na svetu” dobija nastavak

Igra Alien: Isolation izašla je 2014. godine, i brzo primila more pozitivnih kritika. Franšiza s opasnim čudovištima, još opasnijim kompanijama, klaustrofobičnim, zagušljivim prostorima dobila je tada još jedan naslov.

PCPress.rs Image

Izašla je deset godina posle originala,  a mnogi je i danas nazivaju „najboljom igrom ikada“. Radi se o igri preživljavanja u kojoj teror nikada ne prestaje, a glavna junakinja je Amanda Ripley, ćerka nezaboravne Elen Ripley. Ona traži majku, pokušava da odgonetne misteriju njenog nestanka i tako upada u začarani krug Alien užasa. Na tom putu sreće i nezaobilazne tuđine, bića koja su obeležila Elenin život.

Prodato je preko dva miliona primeraka u prvih par meseci nakon izlaska, ali to nije bilo dovoljno da se ova grana franšize dalje razvija. Deset godina kasnije se to menja, budući da su developeri objavili da je nastavak u ranim fazama razvoja. Odlična priča se dakle nastavlja (bar su tako obećali), a za razliku od drugih igara tog tipa junakinja Alien: Isolation ne vežba veštine, ne sakuplja oružje i druge predmete kojima raznosi tuđine, već se krije da bi ostala živa i postepeno otkriva bogatu priču o stanici na kojoj se zatekla.

Mnogi tvrde da nikada nisu završili igru jer nisu mogli da se nose sa strahom. Budući da je pucnjava svedena na minimum, igrač je okrenut sebi, to jest Amandi, i najviše brine kako da se sakrije i na koje načine da izbegne da ga tuđini vide. U tom okruženju se javlja onaj dublji, prastari strah, koji liči na osećaj koji se javlja kada se razmišlja o smislu života. Nekome je to previše – lakše je kad stanicom odjekuje pucnjava.

Novi Alien: Romulus film podseća na neke tačke zapleta iz ove igre, a nova igra bi mogla da nastavi u tom smeru. Ne zna se kada će tačno biti gotova, a oni koji bi da isprobaju ili završe igru iz 2014. godine, mogu da je nađu na platformi Steam gde košta 40 evra.

Source link

Igra Alien: Isolation izašla je 2014. godine, i brzo primila more pozitivnih kritika. Franšiza s opasnim čudovištima, još opasnijim kompanijama, klaustrofobičnim, zagušljivim prostorima dobila je tada još jedan naslov. Izašla je deset godina posle originala,…