Najčudniji Windows 11 24H2 bag do sada – nestanak kursora

Nedavni Windows 11 24H2 „apdejt“ donosi nekoliko problema, a najnoviji među njima je prilično čudan – kursor miša nestaje bez objašnjenja. Ovaj problem nije raširen, ali ga je zabeležio portal Windows Latest nakon instalacije ažuriranja na HP Spectre računaru.

Pogođeni korisnici su primetili da se kursor gubi kada kliknu u tekstualna polja u određenim aplikacijama, kao što su Google Chrome, Microsoft Edge, Slack i Spotify. Zajedničko svim ovim aplikacijama je to što koriste *Chromium* web engine.

Iako ovaj bag nije destruktivan, može biti iritantan za one koji su pogođeni. Problem je najverovatnije vezan za manji broj korisnika zbog činjenice da je 24H2 „apdejt“ još uvek u ranoj fazi distribucije.

Privremeno rešenje 

Windows Latest je pokušao nekoliko rešenja, uključujući reinstalaciju drajvera za miša i korišćenje različitih miševa, ali ništa od toga nije radilo. Međutim, otkrili su privremeno rešenje:

  1. U polju za pretragu taskbara ukucajte „main.cpl“ i kliknite da otvorite panel sa podešavanjima miša.
  2. Idite na karticu Pointers.
  3. U panelu Customize pronađite opciju Text Select i kliknite na dugme Browse.
  4. Izaberite opciju beam_r.cur (podrazumevani kursor) i kliknite Open, zatim OK.
Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Međutim, ovo rešenje nije univerzalno i možda neće raditi na svakom računaru. Microsoft još uvek nije zvanično priznao problem, ali se nadamo da će uskoro obratiti pažnju na njega, ili da će naredni „apdejt“ rešiti problem bez puno buke, što se ponekad desi kod manjih grešaka, piše TechRadar.

Source link

Nedavni Windows 11 24H2 „apdejt“ donosi nekoliko problema, a najnoviji među njima je prilično čudan – kursor miša nestaje bez objašnjenja. Ovaj problem nije raširen, ali ga je zabeležio portal Windows Latest nakon instalacije ažuriranja…