Prijava za stipendije Fonda za mlade talente i ove godine preko Portala eUprava

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je Konkurs za stipendiranje do 350 najboljih studenata drugog i trećeg stepena studija na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2024/25. godinu, a podnošenje zahteva je i ove godine dostupno na Portalu eUprava, u okviru usluge eTalenti.

PCPress.rs Image

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović je istakao da je ova usluga na Portalu potpuno besplatna i da je jedini preduslov da se kandidati koji podnose zahtev za stipendiju prijave mobilnom aplikacijom ConsentID ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

„Velika prednost za studente ove godine je da više nisu u obavezi da dolaze u Srbiju kako bi potpisali Ugovor o stipendiranju. Sada imaju mogućnost, pored davanja ovlašćenja za potpis ugovora, da sami potpišu ugovor kvalifikovanim elektronskim potpisom ili potpisom u klaudu“, rekao je Jovanović.

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su da su državljani Republike Srbije ili da imaju status izbeglice, kao i da imaju prebivalište u RS, odnosno boravište. Pored toga, kandidati ne smeju biti stariji od 27 godina ukoliko su studenti studija drugog stepena, odnosno od 29 godina ako su studenti studija trećeg stepena do datuma raspisivanja Konkursa, ali i da je diploma osnovnih akademskih studija stečena na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi. Takođe, neophodno je da su kandidati upisani na godinu studija drugog ili trećeg stepena na vodećim svetskim univerzitetima u školskoj 2024/2025. godini i da im je prosečna ocena najmanje 8,50 u toku osnovnih akademskih studija.

Konkurs za prijave je otvoren do 7. novembra, a za više informacija o samom konkursu posetite stranicu  www.fondzamladetalente.gov.rs.

Source link

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je Konkurs za stipendiranje do 350 najboljih studenata drugog i trećeg stepena studija na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2024/25. godinu, a podnošenje zahteva je i ove godine…