Google greškom otkrio da će novi Samsung Galaxy flegšip telefon koristiti MediaTek procesore

MediaTek će sutra predstaviti svoj najnoviji flegšip čip „Dimensity 9400“, koji ne samo da ima performanse uporedive sa Apple-ovim A17 Pro čipom, već je i jeftiniji u odnosu na Qualcomm Snapdragon 8, što je privuklo pažnju kompaniji Samsung ali i drugim proizvođačima mobilnih telefona. Prema najnovijem blog postu kompanije Google, slučajno je otkriveno da će jedan od predstojećih Galaxy flegšip telefona koristiti upravo MediaTek procesore.

U članku Google AI tima DeepMind, opisan je način na koji veštačka inteligencija pomaže u procesu boljeg dizajniranja tradicionalnih čipova. U jednom delu članka se spominje: „Kao vodeća svetska kompanija za dizajn čipova, MediaTek koristi AlphaChip tehnologiju za ubrzanje razvoja naprednih čipova, kao što su Samsungovi flegšip 5G čipovi, uz poboljšanje energetske efikasnosti, performansi i površine čipa.“

Iako Google nije precizirao koji će model koristiti MediaTek procesor, mnogi strani mediji spekulišu da će Samsung možda koristiti MediaTek čipove za svoju sledeću generaciju Galaxy S25 telefona. Ova saradnja nije nova, jer je Samsung već koristio MediaTek čipove u mnogim svojim telefonima srednje klase, a nedavno je i flegšip tablet Galaxy Tab S10 prešao sa Qualcomm procesara na MediaTek Dimensity 9300+.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Takođe, novi izveštaji sugerišu da Samsung neće koristiti Exynos 2500 u Galaxy S25 seriji zbog problema sa proizvodnjom, dok Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 postaje problematičan izbor zbog povećanje cene od 20%. Iako će Samsung verovatno zadržati saradnju sa Qualcomm-om, spekuliše se da će jedan od modela Galaxy S25 gotovo sigurno koristiti MediaTek procesore, piše LTN.

Source link

MediaTek će sutra predstaviti svoj najnoviji flegšip čip „Dimensity 9400“, koji ne samo da ima performanse uporedive sa Apple-ovim A17 Pro čipom, već je i jeftiniji u odnosu na Qualcomm Snapdragon 8, što je privuklo…