Hakovan zvanični LEGO sajt | PC Press

Korisnici koji su  4. oktobra u večernjim časovima posetili oficijelni LEGO sajt, mogli su da vide baner sa ilustrovanim zlatnim novčićem i kompanijskim logoom, koji je ukazivao da je predstavljen „LEGO coin“. Na sajtu su nuđene i razne „tajne nagrade“ za korisnike koji se odluče da ih kupe.

PCPress.rs Image

Iako sve deluje legitimno, u pitanju je prevara. LEGO nikad nije lansirao svoju kriptovalutu, a link banera vodi sa eksterni sajt koji prodaje „LEGO tokene“ sa Ethereum-om. Po svemu sudeći, LEGO sajt je hakovan, a hakeri su pokušali da na ovaj način obezbede bolju prodaju pomenute kriptovalute.

Incident se desio u noćnim satima, kada sedište LEGO kompanije ne radi. Uprkos tome, odgovor je bio prilično brz, jer su do jutra neautorizovani baner i link uklonjeni. LEGO navodi da je u procesu identifikacija kako je došlo do incidenta, a navedeno je i da korisnički podaci nisu bili kompromitovani. Odmah je naloženo i da se implementiraju dodatne sigurnosne mere, kako bi se slični napadi sprečili u budućnosti, mada u ovom trenutku nisu dati detalji o kakvim se merama radi.

Izvor: Engadget

Source link

Korisnici koji su  4. oktobra u večernjim časovima posetili oficijelni LEGO sajt, mogli su da vide baner sa ilustrovanim zlatnim novčićem i kompanijskim logoom, koji je ukazivao da je predstavljen „LEGO coin“. Na sajtu su…