Ursa Major izveo prvo uspešno paljenje motora

Ursa Major je izveo uspešan test svog hipersoničnog motora Draper sa zatvorenim katalizatorom od 4.000 funti potiska u sedištu kompanije u Koloradu.  

PCPress.rs Image

 Draper koristi ne-kriogeno gorivo koje optimizuje skladištenje, čineći motor jedinstvenim pogodnim za propulzivne aplikacije u svemiru. Na osnovu svog profila potiska, motor ne samo da je sposoban da manevriše objektima u orbiti, već i da to radi bez potpunog iscrpljivanja zaliha pogonskog goriva, potencijalno omogućavajući dodatne funkcije misije. Kako nacije poput Rusije i Kine teže antisatelitskim sistemima, potreba za odbrambenom tehnologijom će nastaviti da raste – pogonski sistem Draper je pripremljen da bude deo tog odgovora. 

 Prvobitno dizajniran za hipersonične aplikacije, Draper dodatno radi na tome da pozicionira SAD kao konkurenta u oblasti hipersonike, gde zemlja trenutno zaostaje za protivnicima. 

 Oslanjajući se na arhitektonsko i proizvodno nasleđe Hadley motora Ursa Major, Draper kombinuje atribute čvrstog raketnog motora koji se mogu skladištiti sa aktivnom kontrolom gasa i rasponom gasa tečnog motora, obezbeđujući manevrisanje i fleksibilnost koja je potrebna za hipersoničnu odbranu. Upravo ovaj jedinstveni dizajn omogućava motoru da efikasno simulira hipersonične pretnje. 

 „Uzbuđeni smo koliko je brzo napredovao razvojni program i radujemo se što ćemo u narednim godinama uvesti motor za hipersoniku i aplikacije u svemiru“, rekao je Bred Apel, direktor tehnologije u Ursa Major. 

 „Možda najupečatljiviji aspekt ovog programa je isporuka svestranog raketnog motora koji se može skladištiti u tako neverovatno kratkom vremenskom roku“, rekao je dr Šon Filips, šef odeljenja za raketni pogon AFRL-a. 

 Nakon ovog uspešnog paljenja motora, Ursa Major namerava da nastavi agresivnu razvojnu kampanju i sazre motor ka kvalifikacijama za let

Izvor: mobilityengineeringtech.com

Source link

Ursa Major je izveo uspešan test svog hipersoničnog motora Draper sa zatvorenim katalizatorom od 4.000 funti potiska u sedištu kompanije u Koloradu.    Draper koristi ne-kriogeno gorivo koje optimizuje skladištenje, čineći motor jedinstvenim pogodnim za…