Objavljena globalna rang lista tehnoloških brendova za 2024! Huawei ispao iz top 10, Apple se vratio na vrh

Konsultantska kompanija za vrednovanje brendova, Brand Finance, objavila je najnoviju rang listu “Top 100 najvrednijih globalnih tehnoloških brendova za 2024.” Apple je uspešno povratio prvo mesto nakon što ga je prošle godine pretekao Amazon.

Na ovogodišnjoj listi, Apple je ponovo na vrhu najvrednijih tehnoloških brendova na svetu, dok su Microsoft i Google zauzeli drugo i treće mesto. Amazon je pao sa prve na četvrtu poziciju. TikTok se popeo na peto mesto, pretekavši Samsung, koji je skliznuo na šesto. U poređenju sa prošlogodišnjom listom, prvih pet mesta je doživelo značajne promene, pri čemu je jedino Google zadržao svoju treću poziciju.

Ovo je top 10 lista najvrednijih globalnih tehnoloških brendova za 2024. godinu:

Pored toga, Huawei-jev rang nastavlja da opada. Ove godine je zvanično ispao iz top 10. TikTok je jedini kineski brend koji i dalje zauzima mesto među prvih 10.

Što se tiče tajvanskih brendova, TSMC je zauzeo 19. mesto; ASE je na 96. poziciji, a MediaTek na 100. Prema zvaničnoj prezentaciji Brand Finance-a, ova organizacija svake godine procenjuje 5.000 poznatih brendova i objavljuje više od 100 izveštaja za rangiranje brendova iz svih industrija i zemalja (regija).

Source link

Konsultantska kompanija za vrednovanje brendova, Brand Finance, objavila je najnoviju rang listu “Top 100 najvrednijih globalnih tehnoloških brendova za 2024.” Apple je uspešno povratio prvo mesto nakon što ga je prošle godine pretekao Amazon. Na…