Bluesky sada ima 10 miliona korisnika

Društvena mreža Bluesky je u ponedeljak objavila da sada ima više od 10 miliona korisnika na platformi. 

PCPress.rs Image

Bluesky je u februaru otvorio platformu za sve korisnike

Ovo je uglavnom rezultat brzog rasta mreže u poslednjih nekoliko nedelja nakon što je X platforma Elona Muskova zatvorena u Brazilu.

„Ako ovo čitate, vi ste jedan od prvih 10 miliona korisnika na Bluesky platformi!“ navela je kompanija u objavi. Bluesky takođe ima zabavnog „uskršnjeg zeku“ na svojoj početnoj stranici. Kada kliknete na emoji za proslavu, sada možete videti svoj broj pridruživanja platformi i podeliti ga sa prijateljima.

Prošlog meseca, vrhovni sud je zabranio mrežu X u Brazilu i uveo kazne za korisnike koji pristupaju usluzi putem VPN-a. Nakon toga, druge društvene mreže poput Meta Threads-a i Bluesky-a postale su veoma popularne. Trenutno su među prvih 10 aplikacija u kategoriji društvenih mreža na App Store-u i Play Store-u u Brazilu.

Bluesky je brzo dobio 3 miliona korisnika u roku od nekoliko dana nakon zabrane X-a u Brazilu, a ukupan broj korisnika je premašio 9 miliona ranije ovog meseca. Kompanija je izjavila da više od 85% novih korisnika dolazi iz Brazila.

Prošle nedelje, Bluesky je takođe primetio rekordnu aktivnost na platformi nakon priliva novih korisnika. Zbog masovnog prijavljivanja, platforma je imala nekoliko problema sa serverima, prikazujući korisnicima grešku „Nema dovoljno resursa“. Nakon ovih problema, društvena mreža je stabilizovana.

Takođe, Bluesky je prošle nedelje konačno omogućio korisnicima da postavljaju video zapise na aplikaciju. Uveo je i alate za samomoderaciju, kao što su kontrola ko može citirati objavu, sakrivanje odgovora i mogućnost postavljanja reči na privremeni „mute“.

Nakon što je skoro godinu dana bio u režimu samo po pozivu, Bluesky je u februaru otvorio platformu za sve korisnike. U međuvremenu, Bluesky-ov rival Threads, u vlasništvu kompanije Meta, narastao je na više od 200 miliona korisnika.

Izvor: Techcrunch

Source link

Društvena mreža Bluesky je u ponedeljak objavila da sada ima više od 10 miliona korisnika na platformi.  Bluesky je u februaru otvorio platformu za sve korisnike Ovo je uglavnom rezultat brzog rasta mreže u poslednjih…