Microsoft unapređuje Copilot sa novim AI funkcijama

Nije tajna da se Microsoft snažno oslanja na oblast generativne veštačke inteligencije sa svojom aplikacijom i uslugom Copilot zasnovanom na ChatGPT-u, pri čemu je izvršni direktor Microsofta Satja Nadela otišao toliko daleko da je Microsoft nazvao “Copilot kompanijom”.

Nedavno je kompanija predstavila nove funkcije Copilota za svoj Microsoft 365 paket aplikacija namenjenih produktivnosti. Danas je kompanija otkrila sledeće faze u evoluciji Copilota, sa redizajnom i nekoliko funkcija sličnih onima koje smo videli kada je OpenAI predstavio ChatGPT-4. One uključuju realističnije glasovne razgovore i sposobnost razumevanja vizuelnih informacija i kombinovanja sa drugim tipovima unosa, što se naziva multimodalnom generativnom veštačkom inteligencijom.

Nove funkcije uključuju Copilot Voice, Copilot Vision, Copilot Daily, Copilot Personalized Discover i Think Deeper. Kompanija je takođe najavila program ranog testiranja pod nazivom Copilot Labs, gde će odabrani pretplatnici Copilot Pro moći da testiraju nove funkcije pre zvaničnog lansiranja, uključujući Copilot Vision i Think Deeper.

Ažuriranje je usmereno na Copilot na mobilnim uređajima, Windows-u, vebu, pretraživaču Bing i veb pregledaču Edge. Nova aplikacija i funkcije koje nisu deo Labs programa počinju da se uvode od 1. oktobra, javlja PC Mag.

U video demonstraciji, korporativni potpredsednik Microsofta Jusuf Mehdi je rekao: „Verujemo da Copilot može ići dalje od odgovaranja na osnovna pitanja i generisanja sadržaja, pružajući kompletniju podršku za vas i vaše zadatke [i pomažući] da se u trenutku uskladi sa vašom energijom, potrebama i znatiželjom.“

Nove funkcije zaista deluju istinski korisne, čak i ako dodatno antropomorfizuju tehnologiju.

1. Copilot Voice

Glasovna interakcija Copilota je ažurirana da zvuči prirodnije, i nudi četiri nove opcije glasa. Podsećajući na OpenAI-jev Advanced Voice mod, Copilot Voice bi verovatno mogao da prođe mnoge lične Tjuringove testove, toliko je ubedljivo da razgovarate sa čovekom, a ne sa mašinom. Zgodna funkcija je da možete prekinuti AI glas ili čak ispraviti sebe kada se pogrešno izrazite, bez ometanja Copilot Voice-a.

2. Copilot Vision

Copilot Vision je još jedan deo multimodalne slagalice, iako je dostupan samo beta testerima u programu Copilot Labs. Omogućava vam da delite svoju kameru sa AI kako biste dobili odgovore zasnovane na onome što je vidljivo. Copilot Vision u veb pregledaču Microsoft Edge skenira stranice na kojima se nalazite i odgovara na verbalne interakcije sa znanjem o sadržaju stranice. Prema Mehdi-ju, „Kada se kombinuje sa mogućnošću da jednostavno razgovarate sa njim, Copilot Vision otvara potpuno novi način korišćenja veba.“ Primer koji je pokazao bio je neko ko pokušava da odluči koji film da gleda, a AI mu je pružio informacije o zapletima, glumcima i sažecima recenzija. Mehdi je napomenuo da je funkcija zasnovana na pristanku, jasno pokazuje kada je aktivna, a interakcije se ne koriste za obuku AI-a.

3. Copilot Daily

Copilot Daily je personalizovani audio brifing vesti, vremenske prognoze i saveta za taj dan, koristeći iste realistične opcije glasa pomenute u prethodnom delu. Izgleda da bi ovo moglo biti poželjnije od slušanja samo o dnevnim katastrofama i nepravdama u dnevnim vestima.

4. Think Deeper

Ova nova mogućnost ima za cilj rešavanje složenih problema uz napredno rasuđivanje. To uključuje matematičke, logičke i probleme kodiranja. Ali takođe uključuje stvari u kojima netehničkim licima treba pomoć, kao što je planiranje više stvari za veliko porodično okupljanje. Trenutno je u predizdanju za odabranu grupu plaćenih pretplatnika Copilot Pro u programu Copilot Labs.

5. Personalized Discover

Ovaj elegantni novi alat jednostavno vam pomaže da započnete sa Copilotom, predlažući stvari koje možete raditi sa AI. Svoje predloge bazira na vašim interakcijama sa drugim Microsoft servisima (verovatno uključujući Bing i MSN), kao i na vašoj istoriji ćaskanja sa AI. Vaša dozvola je potrebna za ovaj pristup.

Još jedna nova funkcija Copilota koja dolazi u veb pregledač Edge: sada možete ukucati @copilot u adresnoj traci da biste pozvali AI bočnu traku.

Source link

Nije tajna da se Microsoft snažno oslanja na oblast generativne veštačke inteligencije sa svojom aplikacijom i uslugom Copilot zasnovanom na ChatGPT-u, pri čemu je izvršni direktor Microsofta Satja Nadela otišao toliko daleko da je Microsoft…