SK Hynix nije prekršio sankcije, Huawei Mate 60 ipak koristio staru memoriju


Huawei ima zabranu saradnje sa svim kompanijama koje koriste SAD tehnologiju, uključujući i SK Hynix, pa je situacija postala neprijatna za jednog od najvećih proizvođača memorijskih modlu na svetu kada je otkriveno da novi Huawei Mate 60 telefoni koriste njihovu memoriju.

TechInsights je otvorio nekoliko novih Huawei telefona, kako bi utvrdio koje čipove koristi Huawei i pritom prikazao novi Kirin 9000S, SK Hynix memoriju, ali i činjenicu da Huawei Mate 60 Pro ima duplo više kineskih čipova od prethodne generacije.

Ovo je izazvalo revolt kod predstavnika SAD, posebno jer je kompaniji SK Hynix zabranjeno da prodaje memoriju kineskom tehnološkom gigantu. Konkretni Hynix moduli su na tržištu od 2021. godine, a Huawei je ove memorijske module koristio u svojim Mate X3 i P60 Pro uređajima koji su predstavljeni početkom ove godine, navodi Bloomberg.

Kompanija SK Hynix je izjavila da nije poslovala sa Huawei otkako su na snagu stupile američke sankcije i da istražuje šta se desilo sa konkretnom memorijom. Zvaničnici Vašingtona su takođe započeli istragu o Mate 60 Pro i njegovom procesoru.

Republikanski zakonodavci su u četvrtak izvršili pritisak na Bajdenovu administraciju da potpuno odvoji Huawei i kineskog proizvođača čipova, Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC), od američkih dobavljača. Oni tvrde da novi Huawei uređaj pokazuje neefikasnost sankcija koje su do sada nametnute tim firmama.



Source link

Huawei ima zabranu saradnje sa svim kompanijama koje koriste SAD tehnologiju, uključujući i SK Hynix, pa je situacija postala neprijatna za jednog od najvećih proizvođača memorijskih modlu na svetu kada je otkriveno da novi Huawei…