Da li je Apple ograničenje imalo smisla?

Apple je na iPhone 15, koji su izašli prošle godine, dodao postavku baterije koja ograničava maksimalno punjenje na 80%. Da li je to imalo smisla?

PCPress.rs Image

Nivo baterije iPhone 15 Pro Mac nakon 280 ciklusa počinje da opada tokom sledećih punjenja. iPhone 15 je dobio dodatak maksimalno punjenje do 80%. Korisnici koji koriste ovu opciju ukazali su da povremeno imaju problem jer im se u toku dana totalno isprazni baterija.

Međutim, uprkos ovom problemu kod relativno malog broja korisnika ostali ukazuju da je ovo bila dobra ideja. Granica od 80% osigurava da nivo baterije ostaje kalibrisan.

Granica od 80% punjenja može da postigne značajno više ciklusa punjenja a da ne pokazuje znake slabljenja. Prvi podaci upotrebe pokazuju da je ovo ograničenje mogućnost da baterija živi duže dve do tri godine, što je značajno veći broj ciklusa od broja ciklusa prilikom punjenja baterije do maksimuma.

Izvor: macrumors.com

Source link

Apple je na iPhone 15, koji su izašli prošle godine, dodao postavku baterije koja ograničava maksimalno punjenje na 80%. Da li je to imalo smisla? Nivo baterije iPhone 15 Pro Mac nakon 280 ciklusa počinje…