Google testira novi Android interfejs za pozive, koji neodoljivo podseća na iOS

Google testira novi korisnički interfejs za ekran koji korisnici Pixel-a i neki Android korisnici mogu videti kada imaju dolazni telefonski poziv. Novi UI je otkriven sasvim slučajno pošto je skriven u Google Phone aplikaciji i sličan je ekranu koji koristi iPhone korisnički interfejs za odgovaranje na dolazne pozive. Ovo i nije toliko iznenađujuće s obzirom na to da mnogi smatraju da Pixel 9 serija izgleda i deluje iPhone 16 kopija. Novi UI je pronađen u verziji 145.0.672690850 Google Phone aplikacije.

Trenutno, telefoni sa instaliranom Google Phone aplikacijom prikazuju dugme koje treba prevući nagore da biste odgovorili na poziv ili nadole da biste ga odbili. Novi UI koji se testira sadrži raspored sa dva dugmeta. Crveno dugme sa leve strane, sa ikonicom slušalice fiksnog telefona, ima reč „Odbij“ ispod. Na desnoj strani nalazi se zeleno dugme sa ikonicom slušalice u položaju u kojem se drži u ruci ako ste na pozivu, sa slušalicom kod uva i mikrofonom kod usta. Ispod se nalazi reč „Prihvati“.

Neki Android proizvođači već koriste interfejs sa dva dugmeta za prihvatanje ili odbijanje poziva. Na primer, Samsung ima sličan izgled rasporeda kao onaj koji se trenutno testira, osim što su tasteri bele boje i dugme sa leve strane se pritiska da biste prihvatili poziv, dok se dugme sa desne strane pritiska da biste odbili poziv. iOS interfejs za dolazne pozive ima crveno dugme za odbijanje sa leve strane i zeleno dugme za prihvatanje sa desne strane, što je tačno onako kako izgleda ekran i dizajn koji Google trenutno testira.

Imajte na umu da Google još uvek nije najavio da će uneti bilo kakve promene u aplikaciju Phone, tako da možemo pretpostaviti da je novi dizajn trenutno samo u fazi testiranja. Ovo znači da korisnici Androida, od kojih se traži povratna informacija nakon testiranja novog korisničkog interfejsa, i dalje mogu imati uticaja na to kako će ekran njihovog Android telefona izgledati kada poziv stigne.

Možda ovo ne smatrate velikom promenom u pogledu softverskog dizajna, ali svaka sitnica se računa kada pokušavate da procenite korisničko iskustvo rada na telefonu, piše Phone Arena.

Source link

Google testira novi korisnički interfejs za ekran koji korisnici Pixel-a i neki Android korisnici mogu videti kada imaju dolazni telefonski poziv. Novi UI je otkriven sasvim slučajno pošto je skriven u Google Phone aplikaciji i…