TikTok uklanja naloge sa ruskim uticajem

TikTok je uklonio naloge povezane sa dve ruske medijske grupe zbog prikrivenog uticaja na predstojeće predsedničke izbore u Americi.

PCPress.rs Image

Nalozi povezani sa Rossiya Segodnya i TV-Novositima, organizacijama koje stoje iza novinske agencije Sputnjik i RT, u ponnedeljak su postavile objave koje su povezane se državnim pitanjima. Obe agencije su već zabranjene na Meti a sada i na TikTok-u.

Početkom septembra, Ministarstvo pravde SAD podiglo je optužbe protiv dvojice zaposlenih u RT zbog ubacivanja skoro 10 miliona dolara u američku kompaniju, koja kreira sadržaj u skladu sa interesima ruske države. Kampanja trajnog uticaja je bila usmerena na američku javnost tokom izbora.

TikTok je obe agencije banovao sa obrazloženjem da postavljaju sadržaj sa tajnim uticajem što nije u skladu sa pravilima mreže.

Izvor: cnn.com

Source link

TikTok je uklonio naloge povezane sa dve ruske medijske grupe zbog prikrivenog uticaja na predstojeće predsedničke izbore u Americi. Nalozi povezani sa Rossiya Segodnya i TV-Novositima, organizacijama koje stoje iza novinske agencije Sputnjik i RT,…