Dimensity 9400 GPU performanse bi vas mogle razočarati

MediaTek je u poslednje vreme često u centru pažnje, uglavnom zbog vesti o dobrim rezultatima testova njegovog predstojećeg Dimensity 9400 procesora. Nedavno je postavio novi rekord za najbolji rezultat na Android telefonu u AnTuTu testu. Sada se njegov GPU pojavio i na još jednoj benchmarking platformi, Geekbench-u.

Dimensity 9400 poseduje Arm Immortalis-G925 MP12 GPU, koji je ostvario 16.257 poena u Geekbench OpenCL testu.

Iako je skor veći od Dimensity 9300, novi SoC je svega 10% ispred svog prethodnika. ARM, proizvođač, reklamira Immortalis-G925 kao „najbrži i najefikasniji GPU” do sada. Ipak, ovaj rezultat na Geekbench-u sugeriše suprotno.

Međutim, pre nego što odbacimo grafičke mogućnosti Dimensity 9400, važno je uzeti u obzir ograničenja benchmark testova. Geekbench pruža dobru osnovu za procenu ukupnih performansi, ali ne odražava uvek kompletnu sliku.

U ovom slučaju, prethodno dospele informacije ukazuju da bi Immortalis-G925 mogao pružiti bolje performanse u realnim situacijama. Prema tim ranim prognozama , Dimensity 9400 bi mogao čak nadmašiti Apple A18 Pro u GFXBench Aztec 1440p off-screen Vulkan testu.

Dakle, još uvek postoji mogućnost da Dimensity 9400 značajno bolje funkcioniše u realnim igrama i drugim zahtevnim zadacima.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Čak i kada analizirate njegove tehničke karakteristike, Immortalis-G925 ima impresivne specifikacije. Poseduje 12 jedinica za obradu i maksimalni radni takt od 1,62 GHz, što ga čini jednim od najbržih GPU-ova za pametne telefone.

Benchmark test je takođe sproveden na još neobjavljenom telefonu iz serije Vivo X200, tako da okruženje za testiranje možda nije bilo optimizovano za Dimensity 9400.

Zvanično predstavljanje Dimensity 9400 zakazano je za 9. oktobar. To bi trebalo da pruži jasniju sliku o pravim mogućnostima Immortalis-G925. Do tada, najbolje je da se suzdržimo od donošenja konačnih zaključaka na osnovu samo Geekbench rezultata, zaključuje Gizmochina.

Source link

MediaTek je u poslednje vreme često u centru pažnje, uglavnom zbog vesti o dobrim rezultatima testova njegovog predstojećeg Dimensity 9400 procesora. Nedavno je postavio novi rekord za najbolji rezultat na Android telefonu u AnTuTu testu.…