Google obustavio Wear OS 5 ažuriranje zbog prijava da Pixel Watch postaje neupotrebljiv

Google je pre nekoliko dana započeo postepeno uvođenje Wear OS 5 nadogradnje za starije Pixel pametne satove. Nažalost, kompanija iz Mountain View-a je morala da obustavi nadogradnju jer su neki korisnici prijavili da su njihovi Pixel Watch i Pixel Watch 2 uređaji „brikovani” tj postali su neupotrebljivi i nefunkcionalni u radu nakon „upgrade-a“.

Zbog toga je primećeno da Wear OS 5 više nije dostupan za preuzimanje, pa ako pokušate da ga pronađete u podešavanjima putem opcije Settings / System / System update ažuriranje, velika je verovatnoća da neće biti nikakvih rezultata. 

Međutim, izgleda da Google još uvek nije uklonio fabričke i OTA instalacije za Wear OS 5, pa se nadogradnja i dalje može ručno instalirati, iako je za to potrebno malo tehničkog znanja.

Vredi napomenuti da je samo mali procenat korisnika Pixel Watch i Watch 2 modela pogođen ovim ozbiljnim problemima. Problem na koji korisnici nailaze prilikom pokušaja instaliranja nadogradnje je crni ekran sa Bluetooth logotipom na dnu tokom procesa ažuriranja.

Sa pametnim satovima zaglavljenim na ovom crnom ekranu, jedino rešenje zahteva da korisnici resetuju uređaj i ponovo prođu kroz proces podešavanja.

Na sreću, Google je već objavio detaljno uputstvo o tome kako rešiti problem sa praznim, zamrznutim ekranom ili porukom o grešci na Pixel Watch-u.

Nažalost, jednostavno restartovanje neće pomoći korisnicima Pixel Watch i Watch 2 uređaja da reše problem, pa će biti potrebno resetovanje uređaja putem Fastboot-a, kao što je već pomenuto, prenosi Phone Arena.

Source link

Google je pre nekoliko dana započeo postepeno uvođenje Wear OS 5 nadogradnje za starije Pixel pametne satove. Nažalost, kompanija iz Mountain View-a je morala da obustavi nadogradnju jer su neki korisnici prijavili da su njihovi…