Google preispituje odluku za centar podataka u Čileu

Google je za sada zaustavio planove za razvoj data centra u Čileu.

PCPress.rs Image

Google je za sada zaustavio planirani centar podataka u Čileu koji je vredan 200 miliona dolara zbog sve veće zabrinutosti oko zagađenja vode.

Tehnološka kompanija je prvi put dobila dozvole za izgradnju ogromnog projekta u Santjagu 2020. godine. Nekoliko meseci kasnije čileanski sud je delimično poništio ovlašćenje centra zbog zabrinutosti o zagađenju vode. Google je nekoliko godina kasnije rešio da ponovo pogleda ovaj projekat. Nakon skoro pet godina, Google možda potencijalno razume da ne može da zagađuje tuđe vodene tokove i da tu delatnost prezentuje kao spasonosnu.

Google je izjavio da će novi proces početi od nule. Ali ne i proces čeka. Izmene koje se mogu očekivati ne mogu da utiču na osnovni problem a to je zagađenje vodenih tokova. Centar podataka koji je planiran je ogroman i zahteva ogromnu količnu vode, osim u slučaju da je Google rešio da sasvim promeni način rada centra podataka.

Izvor: apnews.com

Source link

Google je za sada zaustavio planove za razvoj data centra u Čileu. Google je za sada zaustavio planirani centar podataka u Čileu koji je vredan 200 miliona dolara zbog sve veće zabrinutosti oko zagađenja vode.…