Gmail vam od sada pomaže da napišete kontekstualno bolje odgovore uz Gemini AI asistenciju

Nakon najave na I/O 2024, Google od sada uvodi kontekstualne pametne odgovore u Gmail verzije za Android i iOS.

U poređenju sa „pametnim“ odgovorima koji su predstavljeni davne 2017. godine, kontekstualna verzija je „namenjena za detaljnije odgovore“. Gemini sada „može da analizira kontekst e-pošte“ i predloži odgovore koji su „prilagođeni suštini teme vaše konverzacije“.

Ponudiće tri verzije pametnog odgovora koji će se pojaviti u karuselu, pri čemu prva linija naglašava opšti ton i pravac priče svake generisane opcije i način na koji se međusobno razlikuju. Možete duže pritisnuti mišem „svaki odgovor kako biste dobili brzi pregled teksta.“ Dodirivanjem se ubacuje predlog, koji uključuje pozdrav i završetak, u telo e-maila, kako biste mogli dodatno da ga izmenite.

U trenutku lansiranja, podržan je samo engleski jezik, a morate biti na jednom od sledećih plaćenih paketa:

  • Google One AI Premium
  • Gemini Business, Enterprise, Education, Education Premium

Kontekstualni pametni odgovori se uvode od danas i biće u potpunosti dostupni u narednim nedeljama.

Ova funkcija se pridružuje opciji „Summarize“ koja sada radi na pojedinačnim mejlovima (umesto na čitavoj istoriji pojedinačne prepiske), piše 9to5Google.

Source link

Nakon najave na I/O 2024, Google od sada uvodi kontekstualne pametne odgovore u Gmail verzije za Android i iOS. U poređenju sa „pametnim“ odgovorima koji su predstavljeni davne 2017. godine, kontekstualna verzija je „namenjena za…