Sharp predstavlja konceptni model minivan LDK

Korporacija Sharp je predstavila svoj konceptni model električnog vozila (EV), minivan „LDK+“. Minivan je rezultat saradnje sa Hon Hai Technology Group (Foxconn) i Folofly Corporation, čiji je cilj redefinisanje koncepta unutrašnjeg prostora vozila. LDK+ je dizajniran kao „prošireni dnevni boravak“, sa jakim fokusom na vreme provedeno u vozilu dok miruje, nudeći jedinstven spoj udobnosti i integracije visoke tehnologije. 

PCPress.rs Image

Sharpov inovativni pristup uključuje naprednu AI tehnologiju, nazvanu CE-LLM (Communication Edge-Large Language Model). Ovaj AI sistem radi direktno na vozilu, pružajući prirodne interakcije u realnom vremenu bez oslanjanja na obradu u oblaku za trenutne odgovore. Za složenije upite, neprimetno se povezuje sa veštačkom inteligencijom u oblaku radi pristupa detaljnim informacijama. Ovo, u kombinaciji sa Sharpovim AIoT-om i tehnologijama senzora, omogućava LDK+ da stvori personalizovano, prilagodljivo unutrašnje okruženje koje se integriše sa drugim životnim prostorima, nudeći udobnost i energetsku efikasnost. 

Dizajn LDK+ se usredsređuje na životni stil korisnika, posebno u vreme kada vozilo miruje. Zadnja sedišta mogu da se rotiraju unazad, a kada se vrata zatvore, aktiviraju se kapci od tečnih kristala na bočnim prozorima kako bi stvorili privatan prostor. AI, informisan na osnovu korisničkih preferencija prikupljenih od povezanih kućnih aparata, automatski prilagođava podešavanja kao što su klima uređaj i osvetljenje za prilagođeno iskustvo. 

Na zadnjem delu vozila, LDK+ je opremljen 65-inčnim displejom koji može transformisati vozilo u različite funkcionalne prostore, uključujući imerzivno pozorište, prostor za igru za decu ili fokusirani radni prostor. Ovaj veliki ekran takođe može da olakša besprekornu komunikaciju sa članovima porodice kod kuće, stvarajući osećaj da su u susednoj prostoriji. Štaviše, vozilo je opremljeno solarnim panelima i baterijom za skladištenje, što mu omogućava ne samo da funkcioniše kao vozilo, već i doprinosi upravljanju energijom u kući. U hitnim slučajevima, kao što je nestanak struje, uskladištena energija se može koristiti za napajanje kuće. 

Razvoj koncepta LDK+ je omogućen kroz Foxconnovu EV otvorenu platformu, koja je bila ključna inicijativa u industriji električnih vozila. Foxconn, nadaleko poznat po svojoj ulozi u proizvodnji elektronike, proširio je svoj domet u EV sektor kroz svoju otvorenu platformu, dizajniranu da pojednostavi razvoj električnih vozila nudeći modularni sistem koji proizvođači automobila i tehnološke kompanije mogu da nadograđuju. 

Izvor: autotech.news

Source link

Korporacija Sharp je predstavila svoj konceptni model električnog vozila (EV), minivan „LDK+“. Minivan je rezultat saradnje sa Hon Hai Technology Group (Foxconn) i Folofly Corporation, čiji je cilj redefinisanje koncepta unutrašnjeg prostora vozila. LDK+ je…