Jony Ive radi sa Altmanom na tajnom projektu

Dizajner kupuje nekretnine na jednom bloku u San Francisku gde tim radi na razvoju projekata.

PCPress.rs Image

Jony Ive je napustio Apple 2019. godine

Prošle godine su se pojavile glasine o saradnji bivšeg dizajnera Apple-a Jony Ive-a i izvršnog direktora OpenAI Sema Altmana. Obojica su do sada ćutali o tome. Međutim, Iv sada potvrđuje da njegova kompanija LoveFrom vodi dizajn AI proizvoda koji se razvija sa Altmanom. Takođe su uključeni Tang Tan i Evans Hank. Oni su imali velike dizajnerske uloge u Apple-u.

Za sada je tim od oko 10 zaposlenih uključen u projekat. Oni su smešteni u kancelarijsku zgradu u San Francisku koja je jedna od nekoliko nekretnina koje je Iv kupio na istom gradskom bloku. Međutim, još uvek ne znamo mnogo o proizvodu na kojem rade. Prema izveštajima, Tan i Hanki voze stolice između LoveFrom-ovih objekata, noseći papire i kartonske kutije. Tu se verovatno nalaze najranije ideje vezane za proizvod koji koristi veštačku inteligenciju kako bi stvorio računsko iskustvo koje je manje društveno ometajuće od iPhone-a.

Iv je napustio Apple 2019. godine kako bi osnovao LoveFro. Zatim, dizajnerska firma je radila na stvaranju specifičnog fonta ali nismo mnogo videli u pogledu hardvera — osim onog gramofona od 60.000 dolara. Iako se čini da je AI proizvod na vidiku, trenutno nema vremenskog okvira za njegov debi.

Izvor: Engadget

Source link

Dizajner kupuje nekretnine na jednom bloku u San Francisku gde tim radi na razvoju projekata. Jony Ive je napustio Apple 2019. godine Prošle godine su se pojavile glasine o saradnji bivšeg dizajnera Apple-a Jony Ive-a…