Snapchat dobija novi izgled | PC Press

Snapchat pravi najveći redizajn u poslednjih nekoliko godina.

PCPress.rs Image

Snapchat pravi novi dizajn. Jedna od najvećih promena je ukidanje pet kartica. Pojednostavljen dizajn je najveća novina. Umesto nekadašnjih pet kartica sada će se koristiti tri: za poruke i priče, za kameru i za fid na celom ekranu.

Redizajn je najavljen u utorak na Partnerskom samitu u Los Anđelesu. Redizajn biće dostupan za svih 850 miliona korisnika u toku narednih dana. Snap mapa koja će sada nestati sa posebne kartice nalaziće se u karticu za razmenu poruka, zajedno sa pričama prijatelja i kreatora koje korisnik prati. Desno od kamere se nalazi objedinjeni fid sa video zapisima preko celog ekrana.

Cilj redizajna je da aplikaciju učini pristupačnijom i atraktivnijom. Korisnicu su često napuštali Snapchat i odlazili na TikTok kako bi gledali video zapise. Ovakva promena u kretanju kroz aplikaciju može da zadrži korisnike duže. Snapchat najveći deo prihoda ostvaruje putem reklama i od vitalnog značaja za opstanak mu je vreme koje korisnik provede u aplikaciji.

Izvor: theverge.com

Source link

Snapchat pravi najveći redizajn u poslednjih nekoliko godina. Snapchat pravi novi dizajn. Jedna od najvećih promena je ukidanje pet kartica. Pojednostavljen dizajn je najveća novina. Umesto nekadašnjih pet kartica sada će se koristiti tri: za…