Korisnici iPhone-a 16 Pro već imaju problem sa ekranom // IT VESTI



Korisnici na internetu prijavljuju probleme sa touchscreen-om na iPhone 16 Pro. Čini se da telefon ne registruje neke swipe-ove i dodire, što značajno utiče na funkcionalnost. Ovaj problem se primećuje i na iOS 18 i iOS 18.1.

Veruje se da je algoritam za odbijanje dlanova uzrok problema, jer je ova poteškoća češća duž ivica ekrana, posebno oko dugmeta za kontrolu kamere. Softver ponekad ignoriše dodire duž ivica na kratko vreme nakon što su drugi delovi ekrana došli u kontakt sa vašom rukom.

Neki spekulišu da je razlog za tako agresivan algoritam za odbijanje dlanova tanji okvir, a poluefikasno rešenje je korišćenje futrole. Na ovaj način je manje verovatno da će doći do dodira ivice ekrana, pa će sve funkcionisati normalno.

Zanimljivo je da se problem ne primećuje kada je ekran telefona zaključen, što sugeriše da je u pitanju softverski problem, što znači da će Apple verovatno brzo pružiti rešenje sa nadolazećom softverskom nadogradnjom. Do tada, korišćenje futrole je najbolja zaštita protiv slučajnih dodira.

Source link

Korisnici na internetu prijavljuju probleme sa touchscreen-om na iPhone 16 Pro. Čini se da telefon ne registruje neke swipe-ove i dodire, što značajno utiče na funkcionalnost. Ovaj problem se primećuje i na iOS 18 i…