Promena posla posle svega nekoliko meseci

Drugi nalog da se ne bih doksovao, sori zbog toga.

Elem, koliko ste se najkraće zadržali u nekoj firmi? Pre nepuna 2 meseca sam krenuo da radim u novoj firmi gde mi je sve super. Radim u autsorsingu ali klijent mi je super, kolega s kojim radim je takođe super, jako kolegijalan i spreman za saradnju. Projekat je takođe odličan i interesuje me poprilično. Jedina stvar koja mi je blago razočaravajuća je ta što imam utisak da mi je nova firma ponudila mnogo manje pare nego što zaista vredim i njima a i klijentu, to jest da su iskoristili to što sam bio na birou kao tehnološki višak i aktivno tražio posao. Uvek sam transparentan u vezi tih stvari, mislim da ne vredi lagati jer da sam ja poslodavac ne bih bio blagonaklon da saznam da me kandidat laže u vezi trenutnog zaposlenja. Smatrao bih to pitanjem ličnog integriteta, no dobro, kom opanci Tom i Džeri.

Premotamo do danas i sada imam ponudu da krenem da radim u novoj firmi za 1200 evra veću platu. Velika i pouzdana firma, nisu neki nepoznati, još me njihov CTO lično zvao da pređem kod njih jer smo bili u procesu kada im je jedan klijent otkazao i nije mogao da ubedi svog direktora da me primi na benč. Sada kada se to raščistilo i projekat im kreće od nove godine, žele odmah da me ubace da budem spreman još novembra.

Kao što rekoh, ovde gde sam mi je super, projekat je baš izazovan što bi rekli regruteri, rade se neke "next level shit" stvari i dolazim u situaciju gde za manje od nedelju dana nakucam oko 1000 do 1500 linija koda, što teške poslovne logike, što testova i ostalog. Kada ne sedim da kucam kod, onda razbijam glavu problemima koji uopšte nisu laki. Klijent ne krije svoje zadovoljstvo i stalno me hvali, samo što to nije propraćeno finansijskom kompenzacijom. Prihvatio sam lowball ponudu jer sam bio bez posla a sada dolaze ozbiljne pare odjednom. U suštini i nije lowball. Ali jeste bila donja granica raspona koji sam im naivno dao, očekujući da će da ponude gornju koja je sasvim realna kao početna plata za moje sposobnosti.

Šta da radim? Da ćutke menjam firmu? Samo potpišem i odem? Da kažem da mi drugi nude mnogo veće pare pa da izjednače?

Dajte neki savet dobri ljudi. Unapred zahvalan.

View Reddit by Remarkable_Read1974View Source

Drugi nalog da se ne bih doksovao, sori zbog toga. Elem, koliko ste se najkraće zadržali u nekoj firmi? Pre nepuna 2 meseca sam krenuo da radim u novoj firmi gde mi je sve super.…