Xiaomi drugi u globalnoj prodaji

Xiaomi je nadmašio Apple u globalnoj prodaji pametnih telefona tokom avgusta.

PCPress.rs Image

Xiaomi se ponovo nalazi na drugom mesto u globalnoj prodaji nakon 2021. Ovaj rast je zadobio zahvaljujući širenju u Latinskoj Americi. Dok se Apple ponovo suočio sa padom prodaje zbog sve manje potražnje za iPhone. Tako je Xiaomi prošlog meseca nadmašio Apple u prodaji pametnih telefona na globalnom nivou.

Prvi put je Xiaomi zauzeo drugo mesto u globalnoj prodaji avgusta 2021. godine i tri godine kasnije vratio se na tu poziciju. Apple je tokom avgusta meseca bio na trećem mestu.

Najveći rast prodaje telefona tokom ove godine zabeležio je Xiaomi. Promocija u Latinskoj Americi je urodila plodom i ovaj brend nastavlja da raste i preti konkurenciji. Za razliku od drugih brendova, Xiaomi ima pojednostavljenu liniju proizvoda i svoj fokus ulaže u jedan model umesto na više uređaja.

Posebna dominacija je primećena kada je u pitanju Redmi 13 i Note 13. Ovi 5G uređaji po konkurentnim cenama ojačali su poziciju Xiaomi širom Indije, Azije, Afrike, Bliskog istoka.

Akcije Apple su ponovo opale za 3% zbog sve niže potražnje za novim modelima iPhone 1 Pro. Apple se trenutno suočava sa nikad nižom potražnjom za najnoviji model.

Izvor: livemint.com

Source link

Xiaomi je nadmašio Apple u globalnoj prodaji pametnih telefona tokom avgusta. Xiaomi se ponovo nalazi na drugom mesto u globalnoj prodaji nakon 2021. Ovaj rast je zadobio zahvaljujući širenju u Latinskoj Americi. Dok se Apple…