Snapchat AI funkcija selfija – kako da je isključite

Ako ste isprobali Snapchat-ove selfije generisane veštačkom inteligencijom, možda biste želeli da još jednom proverite postavku koja omogućava Snapu da koristi vaše lice u „personalizovanom sponzorisanom sadržaju i oglasima“, kako je primetio 404 Media. 

PCPress.rs Image

Funkcija, nazvana My Selfie, omogućava vama i vašim prijateljima da kreirate svoje slike generisane veštačkom inteligencijom na osnovu fotografija koje delite sa Snapchatom. Kada prvi put koristite ovu funkciju, Snapchat od vas traži da prihvatite uslove koji uključuju korišćenje „vi (ili vaša sličnost)“ u oglasima: 

Iako možete da isključite postavku „Vidi moj selfi u oglasima“, 404 Media izveštava da je ona podrazumevano omogućena kada pristanete na Snap-ove uslove (The Verge je takođe mogao da potvrdi ovo). 

Da biste videli da li ste omogućili podešavanje, izaberite sliku profila u gornjem levom uglu Snapchata, dodirnite zupčanik podešavanja u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite Moj selfi. Odavde isključite podešavanje Vidi moj selfi u oglasima. 

Iako Snap može da koristi vaše lice u personalizovanim oglasima koji se prikazuju samo vama, kompanija kaže da ne deli vaše podatke sa trećim oglašivačima. „Oglašivači nemaju pristup podacima Snapchatters Gen AI ni u kom svojstvu, uključujući Moje selfije“, rekao je portparol Snapa za 404 Media. „Niti imaju pristup privatnim podacima Snapchatter-a, uključujući uspomene, što bi im omogućilo da kreiraju sliku pojedinačnog Snapchattera generisanu veštačkom inteligencijom.  Snap nije odmah odgovorio na The Verge-ov zahtev za više informacija. 

Izvor: TheVerge

Source link

Ako ste isprobali Snapchat-ove selfije generisane veštačkom inteligencijom, možda biste želeli da još jednom proverite postavku koja omogućava Snapu da koristi vaše lice u „personalizovanom sponzorisanom sadržaju i oglasima“, kako je primetio 404 Media.  Funkcija,…