PS5 dobija prilagodljiviji početni ekran

Ovo je deo sistemskog ažuriranja koje takođe uključuje personalizovane 3D audio profile.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje

Sony je upravo objavio sistemsko ažuriranje za PS5 koje uključuje nove opcije za prilagođavanje početnog ekrana. Novi Welcome hub je zapravo prazno platno koje korisnici mogu popuniti raznim widget-ima koji prikazuju prostor na konzoli, nivo baterije za dodatke, online prijatelje, trofeje i još mnogo toga.

Ovi widget-i se mogu menjati po veličini i rasporedu, dodajući novi nivo prilagodljivosti. Pozadina se takođe može promeniti, omogućavajući igračima da biraju između animiranih efekata ili snimaka ekrana. Iako ovo još uvek nije potpuno prilagodljiv sistem iz vremena PS3/PS4, predstavlja korak u tom pravcu.

Welcome hub za PS5 počinje da se uvodi korisnicima u SAD-u, ali postepeno, tako da bi moglo proći nekoliko dana dok ne bude dostupan na svim konzolama. Sony navodi da će ostali delovi sveta dobiti ovu funkciju “tokom narednih nedelja”.

Japan i Evropa prvi dobijaju pristup

Ovo nije jedina funkcija koja dolazi sa najnovijim sistemskim ažuriranjem. Sony uvodi i personalizovane 3D audio profile za slušalice, omogućavajući igračima da prilagode različite postavke kako bi bolje odgovarale njihovim jedinstvenim “slušnim karakteristikama.” Ova funkcija je trenutno u beta fazi.

Izvor: Engadget

Source link

Ovo je deo sistemskog ažuriranja koje takođe uključuje personalizovane 3D audio profile. Novo ažuriranje Sony je upravo objavio sistemsko ažuriranje za PS5 koje uključuje nove opcije za prilagođavanje početnog ekrana. Novi Welcome hub je zapravo…