Mainstream nastavlja regionalni rast uz kompaniju HC Center u Sloveniji

Kompanija Mainstream, vodeći provajder cloud rešenja u Jugoistočnoj Evropi, zaključila je ugovor o kupovini dela vlasničkog udela kompanije HC Center u Sloveniji i trenutno je u postupku pribavljanja odobrenja koncentracije od svih nadležnih tela za zaštitu konkurencije. Ovaj potez je deo poslovnog rasta i jačanja prisustva Mainstream-a u regionu, što je jedan od stubova razvoja kompanije koja trenutno posluje kroz mrežu od 8 data centara u Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Grčkoj.

PCPress.rs Image

Jedan od glavnih razloga za udruživanje kompanija je komplementarnost ekspertize i mogućnost uspostavljanja sinergije između timova. Sa HC Center-om, Mainstream će takođe  proširiti svoj infrastrukturni ekosistem, pridodajući mu jos dva data centra sa sinhronom replikacijom podataka u Sloveniji.

PCPress.rs Image

“Nestabilna i krizna vremena su vremena kada se donose najvažnije odluke: ili stojite u mestu, čekajući razvoj situacije i nadajući se najboljem, ili uzimate budućnost u svoje ruke. Mi smo strateškim potezima došli u poziciju da možemo da investiramo u budućnost. Mainstream je na putu regionalnog rasta i integrisao je u svoje poslovanje kompaniju sa vrhunskim timom, reputabilnom cloud infrastrukturom i razgranatom bazom klijenata u Sloveniji”, rekao je Ljubiša Radivojević, generalni direktor Mainstream-a. 

PCPress.rs Image

Osnovan 2005. kao hosting kompanija, Mainstream već više od deceniju usmerava sve napore na pružanje kompletne, end-to-end cloud ekspertize u Srbiji i regionu. Pored isporuke usluga iz Mainstream cloud-a, klijentima je na raspolaganju ekspertiza za primenu i upravljanje AWS, Azure, Google Cloud i Oracle Cloud platformama. Ovaj model poslovanja jedinstven je u jugoistočnoj Evropi, tvrdi Radivojević, naglašavajući da spajanje sa HC Center-om dovodi u tim inženjere čija specijalnost su IT sistemska integracija, cloud, data center, network management i bezbednosna rešenja čime će Mainstream proširiti postojeći portfolio usluga na tržištu Slovenije. “HC Center je kompanija specijalizovana za IT sistem integracije i isporuku rešenja za digitalizaciju u Sloveniji sa preko 20 godina iskustva dok je Mainstream regionalni cloud pionir i lider u oblasti multicloud rešenja. Spajanje naših kompanija zaista stvara jedinstven koncept na domaćem tržištu, otvarajući vrata za još brži napredak klijenta u digitalnoj ekonomiji” – zaključio je Aleksej Kranjec, generalni direktor HC Center-a.

Source link

Kompanija Mainstream, vodeći provajder cloud rešenja u Jugoistočnoj Evropi, zaključila je ugovor o kupovini dela vlasničkog udela kompanije HC Center u Sloveniji i trenutno je u postupku pribavljanja odobrenja koncentracije od svih nadležnih tela za…