Apple dizajneri i direktor OpenAI-a udružuju snage na novom tajanstvenom AI proizvodu

Glasine o saradnji između bivšeg Apple dizajnera Džonija Ajva (Jony Ive) i izvršnog direktora OpenAI, Sema Altmana pojavile su se još prošle godine, ali su njih dvojica do sada ćutali o tome. Međutim, u profilu koji je ovog vikenda objavio **The New York Times**, Ajv potvrđuje da njegova kompanija **LoveFrom** predvodi dizajn AI proizvoda koji se razvija sa Altmanom. U timu su takođe Tang Tan i Evans Hankey koji su takođe imali velike dizajnerske uloge u Apple-u.

Za sada postoji tim od oko 10 zaposlenih koji su uključeni u projekat, smešten u poslovnoj zgradi u San Francisku koja je jedna od nekoliko nekretnina koje je Ajv kupio u okviru jednog gradskog bloka, prema izveštaju Times-a.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Još uvek nije poznato mnogo o proizvodu na kojem rade. Izveštaj opisuje kako Tan i Hankey guraju stolice između LoveFrom nekretnina koje su „prekrivene papirima i kartonskim kutijama sa najranijim idejama za proizvod koji koristi veštačku inteligenciju da stvori računarsko iskustvo koje je manje društveno disruptivno od iPhone-a.“

Od kada je Ajv napustio Apple 2019. godine da bi osnovao LoveFrom, dizajnerska firma je radila na tipografiji i čak crvenom klovnovskom nosu, ali nismo videli mnogo u smislu hardvera -samo jedan gramofon od 60.000 dolara. Iako se čini da je AI proizvod na horizontu, trenutno nema vremenskog okvira kada će se pojaviti, prenosi Endgadget.

Source link

Glasine o saradnji između bivšeg Apple dizajnera Džonija Ajva (Jony Ive) i izvršnog direktora OpenAI, Sema Altmana pojavile su se još prošle godine, ali su njih dvojica do sada ćutali o tome. Međutim, u profilu…